На Волині за таран поїзда «залізничники» хочуть відсудити майже 900 тисяч гривень

На Волині за таран поїзда «залізничники» хочуть відсудити майже 900 тисяч гривень
«Львівська залізниця» хоче, щоб підприємець, підлеглий якої 30 листопада 2012 року на вантажівці влетів у поїзд, повернула понад 869 тисяч гривень матеріальної шкоди.

Як відомо, надзвичайна пригода трапилася на 278-му кілометрі перегону Олика-Арматнів: вантажний автомобіль марки «Вольво» зіткнувся з електропотягом сполученням «Здолбунів-Луцьк-Ковель».

Хоча світлова та звукова сигналізація під час аварії була справна, найманий працівник підприємця, повертаючись з товаром з міста Обухів Київської області на Волинь в селище Торчин очевидно втратив пильність та не зауважив попереджувальних знаків. Тож, водій зупинившись на кілька секунд, рушив на колію, де й сталося зіткнення з потягом.

В результаті аварії виникла пожежа у якій було пошкоджено майно Львівської залізниці: зламана одна опора, контактна електромережа та повністю згорів один із вагонів потягу.

Нещодавно Господарський суд вже ухвалив рішення про стягнення з підприємця, більше 20 тисяч гривень майнової шкоди за пошкодження опори та контактної мережі на користь «Львівська залізниця».

Однак «залізничники» хочуть повернути гроші за завдані їхньому майну пошкодження і просять суд стягнути з підприємця 869 832 гривні майнової шкоди.

Представниця залізниці зауважила, що окрім спаленого потягу та пошкоджених контактів електромереж через аварію виникла зупинка п’яти поїздів, що завдало матеріальної шкоди на більш ніж 13 тисяч гривень.

В свою чергу представник відповідача повністю заперечує проти позову.

Так, адвокат підприємця впевнений, що сума матеріальної шкоди перебільшена в кілька разів, адже позивач навіть не надає усіх документів, які б підтверджували вказану суму.

Окрім цього, чоловік повідомив представників суду, що оцінювач майна «Львівської залізниці» неправильно оцінив зруйнований вагон. Зокрема, замість старої моделі, яку було вже списано кілька років тому, він оцінив новіший вагон.

Також адвокат попросив зняти арешт з одного з рахунків, аби постраждалому водієві, який спричинив ДТП, виплатили гроші за лікарняне. Відомо, що чоловік лише нещодавно вийшов з лікарні.

За неофіційною версією аварія сталася через те, що напередодні у ДТП потрапив син водія.

Цікаво, що сама ж підприємиця, з якої стягують майнову шкоду, розпочала процедуру ліквідації юридичної особи-підприємця.

Вислухавши учасників засідання, суд вирішив оголосити перерву і зобов’язав позивача надати документи, які підтверджують вказану в позові суму.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині за таран поїзда «залізничники» хочуть відсудити майже 900 тисяч гривень
02 липень, 2013, 07:58