Банні рушники: особливості, матеріал та правила вибору*

Банні рушники: особливості, матеріал та правила вибору*
Рушники є одними з головних атрибутів ванної кімнати. Їх має бути кілька, адже для дотримання гігієни для різних частин тіла необхідний свій рушник. Якщо для обличчя або рук використовують невеликі полотна, то для тіла – банні рушники, які мають великі розміри та хорошу гігроскопічність. Великий вибір таких полотен надано на сайті інтернет-магазину Odeyalka. У них зібрані кращі бренди, які гарантують якість своїх виробів, а ціновий діапазон досить широкий.

Особливості банних рушників

Видів рушників існує багато, одним з їх відмінностей є призначення: кухонне, для рук, ніг, обличчя, тіла і т.д. Великий рушник для тіла прийнято називати банним. Саме в його назві криється головна особливість такого рушники: людині, яка виходить з сауни або лазні (бані), необхідно чимось обмотатися. Тому правильний банний рушник має закривати 2/3 частини тіла. Зараз же, коли у кожного вдома є ванна, рушники стали використовуватися не тільки в лазні, а ось назва залишилася тією самою.

Стандартний розмір такого рушники становить 100х150 см.

Матеріал виготовлення банних рушників

Банні рушники, як і всі інші, можуть виготовлятися з різних матеріалів, але найпопулярнішими є такі тканини:
• Бавовна.
Бавовняні рушники добре вбирають воду і при цьому швидко сохнуть. Відрізняються приємними тактильними відчуттями та м'якістю, яка створюється за рахунок особливого плетіння бавовняного волокна.
• Бамбук.
Якщо порівнювати з минулим варіантом, то бамбукові рушники у два рази краще вбирають воду, також непогано сохнуть. Бамбуковий рушник має антисептичний і охолоджуючий ефекти, що говорить про те, що на пляжі воно буде як ніколи доречним.
• Льон.
За своїми характеристиками полотно з льону досить жорстке, але при цьому міцне та добре пропускає повітря.
• Модал.
Цей матеріал виготовляється з целюлози такого дерева, як евкаліпт. Навіть після великої кількості прань такий рушник не сяде, а також воно має високий рівень стійкості до різних бактерій.

Вибір рушників

Під час вибору будь-якого рушники, в тому числі й банного, необхідно враховувати деякі фактори. Вони скажуть про високу якість виробу та його тривалий експлуатаційний період. До таких факторів можна віднести:

• рушник не залишає після себе ворсинок, ниток або будь-чого іншого, що може з нього сипатися, адже гарний виріб буде досить щільним;
• фарба на рушник буде нанесена рівномірно, також необхідно перевірити, чи не залишається фарба на тілі;
• запах у полотна не повинен бути різким, сторонні хімічні або синтетичні запахи говорять про його погану якість.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: рушники
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Банні рушники: особливості, матеріал та правила вибору*
30 квітень, 2020, 23:26