Чому вода з власної свердловини краща, ніж вода з пляшок?*

Чому вода з власної свердловини краща, ніж вода з пляшок?*
Якість води зі свердловини залежить від багатьох факторів: правильного вибору місця буріння, ретельно догляду за джерелом тощо. Найбільш важливим є якісне буріння свердловин на воду. Від того, наскільки професійно це було зроблено, залежатиме ваше здоров’я. Деякі люди, які проживають у приватних будинках, вибирають інший шлях – використання попередньо очищеної бутильованої води. Однак це рішення є не найкращим. Ми пояснимо, чому саме свердловина є оптимальним вибором, якщо ви не маєте доступу до централізованого водопостачання.

Нічого зайвого

Якщо ви п’єте воду з пластикових пляшок, є висока ймовірність того, що ви також споживаєте й речовини, які переходять у рідину з тари. Більшість пластиків не призначені для багаторазового харчового використання. Вони виділяють у воду шкідливі речовини, причому нагрівання прискорює цей процес.

Навіть якщо ви купуєте готову оброблену воду з автомату, яка не зберігалася перед цим протягом кількох місяців, для її транспортування та зберігання все ж доводиться використовувати пластикову тару. А ще в ній може з’явитися пліснява.

Корисні мінерали

Попередньо очищена вода позбавлена не лише шкідливих, а й корисних речовин. В ній відсутні багато мінералів, які життєво необхідні нам. Колодязна вода багата цими мікро- та мікроелементами:

• Кальцій.
• Магній.
• Калій.
• Натрій.
• Залізо.
• Цинк та ін.

Міцні кістки, правильний обмін речовин, здорове волосся та нігті, - це далеко не єдині переваги, які ви отримуєте завдяки достатній кількості мінералів у питній воді.

Кращий смак

Хоча чиста вода сама по собі не має смаку, його формують речовини, що знаходяться в рідині. Саме тому кип’ячена та фільтрована (з автоматів) вода здається такою прісною. Просто вона позбавлена смаку. Колодязну воду пити не лише корисніше, а й приємніше.

Вартість

Свердловина є кориснішою не лише для вашого організму, а й для гаманця. Звичайно, на буріння, встановлення насосу та фільтру потрібно витратити певну суму коштів. Однак потім вода стає майже безкоштовною. Усі витрати – заміна фільтрів та оплата електроенергії. Усе це дешево.

Вода в пляшках – інша справа. Ви платите фіксовану ціну за кожен літр рідини. Щоб зекономити, можна пошукати поблизу джерело і набирати воду там. Однак і тут є недоліки. По-перше, ви не можете бути впевнені в якості отриманої рідини. По-друге, на транспортування такої «безкоштовної» води потрібно витрачати час та гроші.

Вода зі свердловини є відновлюваним ресурсом. Її запаси поповнюються постійно, а вам лишається тільки налагодити доступ до неї.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чому вода з власної свердловини краща, ніж вода з пляшок?*
17 травень, 2020, 10:59