Як фестивалять на Тернопільщині. ФОТО. ВІДЕО

Як фестивалять на Тернопільщині. ФОТО. ВІДЕО
На Тернопільщині завершився фестиваль «Рурисько».

Він відбувався 6-7 липня поблизу райцентру Бережани, - пише 20minut.ua.

Разом із відомими музичними гуртами у одноіменному урочищі Рурисько до четвертої години ранку фестивалили тисячі людей.

У перший день фестивалю свою творчість «Руриську» представили спеціальний гість із Білорусії – етно-фолк-денс гурт «Пава», Орест Лютий лідер гурту «Сталін&Гітлер капут», «Механічний Апельсин», панк-гурт із Борщова «Медовий полин» і «Лос Колорадос», які тричі співали на біс. Мало хто під час виступу цих гуртів міг втриматись від того, аби не танцювати і не співати разом із виконавцями.

«На «Руриську» я втретє, тому і цього року очікую від фестивалю багато вражень і позитиву. Ми із друзями приїхали з наметами і житимемо тут два дні. Це надзвичайно цікаво, можна і біля вогню посидіти і потанцювати під виступи рок- гуртів»,- розповів тернополянин Олександр Свистович.

Окрім запальної музики, танців і розваг на гостей фестивалю чекали різноманітні майстер-класи і ярмарки. Тут було багато майстрів, що займаються декоративно – прикладним мистецтвом.

Охочі вчилися плести купальський вінок, робили глиняний глечик своїми руками, стріляли із лука і купували вироби ручної роботи.

«Це добре, що фестиваль такого масштабу проходить у Бережанах. Ми багато чули про «Рурисько», тому вирішили приїхати сюди. Зараз ми задоволені тим, що отримали багато приємних вражень і позитиву, особливо запам'ятався гурт із Білорусії і Орест Лютий», - діляться враженями молоді люди, які приїхали зі Львова.

Вже втретє ведучим фестивалю «Рурисько» був Мяч Дредбол, який вдало розважав і «запалював» публіку. Окрім того, під час концерту відбулося грандіозне Файр-шоу, яке представили члени молодіжного порталу БМГО «Рідне місто». Цього разу вони виступили із новою, ще насиченішою програмою. Не давали сумувати публіці і купальські забави, а також виступи фольклорних ансамблів.

На другий день молодь в урочищі Бережан знову розважали відомі гурти із різних куточків України це – «Козак Системз», «Кораллі», «Раманьяна» і інші. А особливим гостем фестивалю був гурт «QARPA». Усі охочі могли вільно поспілкуватися із його солісткою - епатажною Іреною Карпою. Також під час фестивалю відбулися літературні зустрічі і читання. Молоді поети зачитували свої вірші на сцені і ділилися досвідом.

«Рурисько» - це особливий фестиваль, який збирає активну молодь із усієї України. Головне, що люди, які тут були залишилися щасливими і отримали від фестивалю те, що очікували»,- каже одна із організаторів фестивалю Алла Соколовська.







Фото Олександра Наконечного

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.