На Волині суд відпустив на волю чотирьох «рекетирів» зі зв'язками в міліції

На Волині суд відпустив на волю чотирьох «рекетирів» зі зв'язками в міліції
Апеляційний суд Волинської області вирішив звільнити з-під варти чотирьох чоловіків, яким інкримінують рекетирство.

Раніше Нововолинський міський суд засудив їх до восьми років ув'язнення, - пише Під прицілом.

Суд встановив, що ініціатором створення групи був один із засуджених чоловіків.

Злочинці за його вказівкою обіцяли нововолинським підприємцям так званий «кримінальний дах». Тобто, бізнесменам ніхто не заважатиме займатися підприємницькою діяльність, але натомість правопорушники вимагали з них гроші.

Коли ж підприємці відмовлялися сплачувати за «захист», то члени злочинної групи лупцювали їх та забирали гроші.

Цікаво, що суд встановив: злочинна група мала й свої зв’язки у правоохоронних органах та представників влади й місцевого самоврядування, що тривалий час унеможливлювало розшукати злочинців.

Однак, злочинну групу таки викрили.

Нововолинський суд засудив чоловіків до восьми років позбавлення волі, але кримінальну справу щодо двох рекетирських епізодів виділили в окреме провадження й направили прокурору Волинської області для проведення додаткового розслідування.

Суд першої інстанції пояснив це тим, що під час судового слідства допустили неповноту і неправильність досудового розслідування, а в показаннях підсудних, потерпілих та свідків були суперечності.

Однак, ні прокурор, ні підсудні з рішенням суду не погодилися і опротестували його.

Відтак, Апеляційний суд виніс ухвалу, в якій апеляції прокурора, який приймав участь у розгляді справи судом першої інстанції та засуджених вирішив задовольнити.

Отож, постанову та вирок Нововолинського міського суду скасували, а справу направити на новий судовий розгляд в той же суд, але в іншому складі, а підсудних випустити з-під варти під підписку про невиїзд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ПАкращення
Відповісти
если считать подброшенную сотрудниками МВД взрывчатку одному из этой "злочинної групи" для того, чтобы его арестовать и держать в СИЗО пока он не "сознается" в том, что является рекетиром и бандитом - то так ида - "злочинна група мала й свої зв’язки у правоохоронних органах" )))

Чтобы подавать информацию и писать о ТАКИХ вещах и не уподобляться другой прикормленной властями местной прессе, ограничиваясь штатными пресс-релизами властей, думается, что на Вашем ресурсе должен быть человек, который более глубоко разбирается в сути вопроса.
Відповісти
Останні новини
На Волині суд відпустив на волю чотирьох «рекетирів» зі зв'язками в міліції
09 липень, 2013, 09:14