На Волині розкаяння врятувало митника від криміналу

На Волині розкаяння врятувало митника від криміналу
Володимир-Волинський міський суд вирішив звільнити від кримінальної відповідальності інспектора відділу митного оформлення № 2 митного поста «Устилуг».

Посадовцю інкримінували службову недбалість, яка спричинила бюджету збитки обсягом понад 103 тисячі гривень, - пише IA ZIK.

Власне, працівниці митниці прокуратура закидала службову недбалість (частина 1 статті 367 Кримінального кодексу України). Мовляв, вона не перевірила документи та не з’ясувала відомості, необхідні для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів та транспортних засобів. У результаті безпідставно здійснила митне оформлення автомобіля під керуванням громадянина Польщі.

Через це бюджет недоотримав низку платежів обсягом понад 103 тисячі гривень.

У суді обвинувачена та її захист заявили клопотання про звільнення її від кримінальної відповідальності, оскільки завдані збитки відшкодовані. Та й працівниця митниці, кажуть, щиро розкаялася у скоєному. Прокурор проти цього не заперечував.

Тож Володимир-Волинський міськсуд ухвалив: обвинувачену від кримінальної відповідальності звільнити, а провадження щодо неї – закрити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині розкаяння врятувало митника від криміналу
09 липень, 2013, 11:42