Байцим каже, що з міськрадою судиться не він

Байцим каже, що з міськрадою судиться не він
Луцька міська рада зобов’язана віддати 14 тисяч євро Волинському обласному фонду підтримки підприємництва, які вона заборгувала по грантовому контакту, датованому ще 2007 роком.

Про це 7 лютого розповів заступник луцького міського голови Василь Байцим.

Нагадаємо, Волинський обласний фонд підтримки підприємництва має претензії до Луцької міської ради через те, що мерія не виконала взятих на себе зобов’язань частково фінансувати грантовий проект. Для цього міськрада зобов’язувалася надати фонду 14 тисяч євро.

З цього приводу голова Наглядової ради Волинського обласного фонду підтримки підприємництва та заступник луцького міського голови Василь Байцим, розповів, що знайомий із заявою і зазначив:

«Я єдине можу сказати: міська рада виконає усі, взяті на себе зобов’язання. А тим більше зобов’язання, які вона взяла перед міжнародними і українськими партнерами», – запевнив він.

Разом з тим він зауважив, що відповідальність за діяльність фонду несе директор, а не він як голова Наглядової ради.

«Директор фонду несе всю відповідальність, зокрема і кримінальну, за діяльність фонду, в тому числі це стосується виконання міжнародних угод. І директор фонду тільки в кінці року звітується наглядовій раді і засновникам фонду. До речі, засновниками фонду є обласна рада, обласна адміністрація, Український фонд підтримки підприємництва, який своєю чергою заснований урядом», – прокоментував він, зауваживши, що не згідний із заголовком попередньої новини "Заступник луцького мера хоче відсудити у мерії 14 тисяч євро?".

Байцим також розповів: йому відомо про те, що є судовий позов, який рекомендує Луцькій міській раді виконати всі взяті на себе зобов’язання. Чому міська рада оскаржує намагання фонду отримати обіцяні кошти йому невідомо.

«Я – не керівник юридичного відділу. Я не можу цього коментувати», – сказав він.

Крім того, Василь Байцим розповів, що нині міська рада планує залучити грантові кошти у 14 проектах.

«Ми подали 14 заявок по програмі транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна». В усіх 14 заявках міська рада взяла на себе зобов’язання співфінансування цих проектів у розмірі від 5 до 20%», – повідомив посадовець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.