Як зробити купання веселими: дієві поради батькам*

Як зробити купання веселими: дієві поради батькам*
Аквафобія! Саме цей термін дедалі частіше звучить із вуст сучасних батьків. Що означає це поняття? Аквафобія – це страх води, водних процедур, з яким стикається величезна кількість дітей. Які причини появи цього страху? Серед найпоширеніших:

• негативний досвід, пов'язаний з водою;
• неправильно підібрана температура води;
• надмірна тривожність батьків під час купання;
• примусові водні процедури, і не тільки.

Як результат – дитина панічно боїться води, що проявляється у вигляді плачу та істерики. Як впоратися з поширеною проблемою? З цією метою фахівці рекомендують скористатися кількома дієвими порадами.

Про які поради йде мова?

1. Придбайте яскравий дитячий рушник з капюшоном у вигляді тваринки. Такий рушник діти з радістю одягатимуть після купання і зможуть використати його для подальшої гри. Головне – обрати теплий махровий рушник із натуральної тканини.
2. Дозвольте дитині покупатися з улюбленими іграшками. Нехай це буде лялька чи яскрава бетономішалка, в яку можна наливати воду. Додатково можна придбати лієчки, відерця для купання.
3. Зробіть воду кольоровою. Асортимент кульок для ванни сьогодні просто вражає. Серед цього переліку можна знайти і абсолютно безпечну продукцію.
4. Додайте свята у водні процедури. Впоратися з цим завданням допоможуть мильні бульбашки та дитяча піна для ванни.
5. Використовуйте додаткові аксесуари для купання. Оскільки найчастіше діти бояться мити саме голову, можна придбати спеціальні шапочки для купання з «козирком».
6. Використовуйте термометр для вимірювання температури води. Такий «помічник» можна придбати практично у кожному господарському магазині. Оптимальна температура води для купання дітей – близько 37 градусів.
7. Поступово збільшуйте кількість води у ванній. Водні процедури варто розпочати з маленької ванночки, з мінімальною кількістю води, поступово збільшуючи її об’єм з кожною процедурою.
8. Спочатку заспокойте себе, а потім дитину. Якщо ви надмірно боїтеся, тривожитеся за дитину, про спокійне купання можна забути. Намагайтеся поводитися максимально природно – пояснюйте, що ви будете робити, коментуйте кожен свій рух. Кричати в таких випадках – найгірше рішення!

Скільки часу потрібно, аби позбутися аквафобії?

Насправді, цей період для кожної дитини індивідуальний. Все залежить від наполегливості батьків, їх терплячості. Якщо купати дитину в ігровій формі регулярно, використовуючи для цього іграшки, піну, кольорові бомбочки, яскраві рушники, то уже незабаром вона забуде про свій надокучливий страх.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.