ДАІ виявлятиме водіїв, які не сплатили кредит за авто

ДАІ виявлятиме водіїв, які не сплатили кредит за авто
Згідно з постановою Кабміну, вже в лютому у водіїв, які купили машину в кредит і в яких є заборгованість перед банками, авто будуть конфісковувати на дорозі.

Про це розповідає Телеканал новин 24.

Держвиконавці, які прибуватимуть на місце затримання по сигналу інспектора ДАІ, забиратимуть авто на штрафмайданчик, а потім передаватимуть банку, який видав кредит.

«Таке затримання буде законним лише після рішення суду, в якому сказано: машина підлягає вилученню у власника і передачі банку як застава за несплату кредиту», – повідомив адвокат Вадим Володарський.

Проте, за його словами, може виникнути ситуація, що «проплачені» ДАІшники стануть працювати спільно зі службами банку, відбираючи автомобілі без рішення суду, і що держвиконавці почнуть конфісковувати машини в рахунок сплати штрафів за порушення правил дорожнього руху.

На думку експерта, без стимуляції банку ДАІ навряд чи буде активно виявляти автомобілі-«боржники», яких не більше 1-2% з 8 мільйонів авто, що їздять дорогами України – їм набагато вигідніше ловити порушників ПДР.

Водночас банкіри вважають, що нововведення допоможе стягнути борги, але не вирішить проблему повністю.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДАІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ДАІ виявлятиме водіїв, які не сплатили кредит за авто
08 лютий, 2012, 13:01