Суд у Львові «замінував» волинянин, – міліція

Суд у Львові «замінував» волинянин, – міліція
Володимира Богуту із Каменя-Каширського підозрюють у тому, що він зателефонував у міліцію і повідомив про замінування приміщення Апеляційного суду Львівської області.

Про це пише Gazeta.ua.

Нагадаємо, сталося це о 14:45 7 лютого.

«Наразі особа, яка зателефонувала і повідомила про замінування відома, – сказала речник МВС Галина Лемішко. – Це житель іншої області. Зараз проводиться кваліфікація злочину, після цього буде відома стаття обвинувачення і можна буде говорити про конкретні міри покарання».

Уже о 18:30 міліціонери на залізничному вокзалі затримали підозрюваного у жарті. У міліції переконані, що це 58-річний Володимир Богута.

Чоловік уже 5 років судиться із міліцією, вимагаючи порушити і розслідувати кримінальну справу з приводу вбивства його 21-річного сина.

У міліції кажуть, що хлопець накурився наркотиків і вчинив самогубство. Проте Володимир Богута переконаний, що це не так.
«Мій син у ніч вбивства відпочивав із вагітною дружиною у ресторані, – згадує Богута. – До Ганни почав чіплятися якийсь невідомий. Коли син вийшов на перекур, то невідомий із товаришем вийшли за ним. Більше живим його не бачили. Міліція стверджує, що він скочив з 15 поверху. Але мобілка і годинник у нього цілі лишилися. І експертиза встановила, що він був тверезий».

«Мене затримали на вокзалі, сказали, що я замінував суд, – розповів Богута. – Говорять, що я з таксофона зателефонував у міліцію і так пожартував. Взяли у мене відбитки пальців, сфотографували і вже понад півгодини тут тримають».

7 лютого Володимир Богута був на черговому судовому засіданні у справі сина. Чоловік попросив суддю перенести засідання на іншу дату, щоб адвокат зумів підготуватися до засідання. Зі слів чоловіка, суддя погодився і суд перенесли.

«Міліціонери звинувачують мене, що я сварився із суддею і кричав, – пригадав Богута. – І це ніби є мотивом для вчинення таких неадекватних дій. Але там є відеокамери і вони усе зафіксували. Я не кричав. Суддя погодився. А на мене просто хочуть повісити, щоб я припинив боротися. Вони б краще шукали справжніх вбивць, ніж тиснули на мене».

О 19:30 Богуту посадили на потяг додому, проте об 11:00 8 лютого чоловік не відповідав на телефонні дзвінки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.