На Волині громада просить захистити вчителів

На Волині громада просить захистити вчителів
Мешканці села Пустомити Горохівського району вважають, що місцевих вчителів безпідставно звинувачують у ксенофобії щодо школярів ромської національності.

Про колективне звернення від мешканців розповів у своєму запиті депутат Волинської обласної ради Олександр Пирожик 15 липня під час сесії облради.

Нагадаємо, що у селі Пустомити Горохівського району, що на Волині, у пришкільному таборі трапився конфлікт: за відмову нести колоду учня-рома побили дорослі чоловіки.

Депутат зазначив, що винними в конфліктній ситуації збираються зробити саме вчителів, яким погрожують звільненням із роботи.

«Це викликає обурення всієї пустомитівської і, як запевняють заявники, горохівської громади. Вчителі фактично стали заручниками сваволі окремих чиновників з Адміністрації Президента, звідки, кажуть люди, надійшла чітка вказівка: «Позвільняти з роботи», - йдеться у запиті.

«У Києві не захотіли слухати думки ні громади, ні місцевої влади. У результаті статус вчителя, якого привселюдно і абсолютно безкарно може знеславити його учень, опущено до недопустимої межі! Вчителя ображено і принижено! Парадокс ситуації в тому, що молодий учитель, якого циганський підліток привселюдно обматюкав, не чіпав цієї дитини, навіть словом лихим у відповідь. За вчителя вступилися інші люди – не вчителі, над якими потім цигани вчинили самосуд. А звільняють з роботи вчителя! І він не може захистити себе від свавілля», - йдеться в тексті звернення.

Депутат вважає, що громада має стати на захист учительства. Запит обранця громади колеги не підтримали. А голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук зазначив, що вчителя вже захистили і без запиту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: конфлікт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що це таке робиться, що учитель у нашому суспільстві - взагалі ніхто. Це ж дорога в нікуди і цей випадок - тому підтвердження. Як це "звільнити з роботи"? А людині чим сім'ю годувати?
Відповісти
Тепер дітям дали надзвичайно багато прав. Учитель порівняно безправний. Учень може "послати вчителя", нахамити... На що у цьому випадку може розраховувати педагог? Ні на що. Поговорити з батьками? Якщо дитина так говорить з учителем, то що можна казати про батьків цієї дитини. Коли педагог немає авторитету, то як він буде вчити і виховувати? А потім дивуємося, чому у нас така статистика по дитячій злочинності і шкідливим звичкам.
Відповісти
Треба подякувати Олександру Пирожику, що встав на захист навіть не стільки конкретно цього учителя, а усієї учительської спільноти.
Відповісти
А відео, як дитину б'ють два алкаші - це нічого? І вчитель не зважає? Ясна річ, роми не дають селу спокійно жити, але фізкультурника треба однозначно звільнити. Бо він був на роботі. Він відповідав за дитину. Такі у нього обов'язки!!! І не важливо циганча це чи ні. Що серед українських дітей нема таких нарваних, як цигани? Що українські діти не матюжать вчителів?
Відповісти
Був би твоїм батьком той учитель, певно не так би співала.
Відповісти
Радість ти наша, циган тобі в сусіди, на три місяці.
Відповісти
Пирожик - друг сільського голови Пустомит!
Відповісти
Задумайтеся тільки. На місці циганча могла бути українська дитина із неблагополучної сім'ї. Замизгана, не надто здібна, з вкрай поганою поведінкою. Чи було б ставлення вчителя поблажливішим? Та ні! Він би так само зневажливо ставився до такої дитини, але вже не за національною ознакою. А чи треба нам такі вчителі?
Відповісти
Думай, що пишеш. Якщо ти уже так упереджено ставишся до учителя, що ти можеш передати своїй дитині? Звідти треба і починати. Вчитель як і будь-яка людина вимагає до себе поваги.
Відповісти
Помічено, що у вихованих, тактовних, грамотних батьків (читай - і дітей) конфліктів з учителями практично немає. Хм, і чого це так?
Відповісти
Останні новини
На Волині громада просить захистити вчителів
15 липень, 2013, 14:42