На Волині за місяць коронавірус виявили у 140 працівників шкіл та понад пів сотні учнів

На Волині за місяць коронавірус виявили у 140 працівників шкіл та понад пів сотні учнів
За минулий тиждень кількість хворих на COVID-19 на Волині збільшилася на 44 % проти попереднього.

Про це повідомила головний державний санітарний лікар у Волинській області Наталія Янко під час засідання регіональної комісії ТЕБ та НС, - йдеться на сайті ОДА.

«За минулий тиждень кількість нових випадків захворювання становить 839 проти попередніх - 583-ох. Це можна пояснити тим, що до організованих колективів повернулися діти, відбувалися масові заходи, а також люди перестали дотримуватися карантинних вимог у громадських місцях. Таким чином, ми спостерігаємо приріст нових інфікованих», - вважає Наталія Янко.

Нагадаємо, загальна кількість захворілих у області від початку пандемії становить 8 тисяч осіб, з них 5 тисяч осіб одужало. Понад 11 % інфікованих - медичні працівники.

Від початку навчального року захворіли 140 працівників шкіл та 55 учнів. У всіх районах Волині окрім Старовижівського зареєстрували випадки захворювання на COVID-19 у працівників закладів освіти та у їхніх вихованців.

Найбільша кількість захворювання серед учнів у Луцьку, Володимир-Волинському та Луцькому районах. Серед персоналу - у місті Луцьк, Нововолинському та Любешівському районах. На самоізоляції знаходиться 4 тисячі учнів і понад 440 працівників шкіл.

У Волинській області методом ПЛР обстежили майже 50 тисяч осіб, з них у приватних лабораторіях близько 3 тисячі. Методом ІФА обстежили біля 53 тисяч волинян.

За словами т.в.о. начальника управління охорони здоров’я ОДА Людмили Тимощук, про важкий перебіг коронавірусної хвороби говорить те, що на стаціонарному лікуванні перебувало близько 6 тисяч волинян. Крім того, на сьогодні стаціонарно лікуються 518 людей. Тому збільшили кількість ліжок у лікарнях на 100 одиниць. До слова, загальна кількість ліжок становить 1058. Нагадаємо, що на початку пандемії у області налічувалося лише 200 ліжок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Буде ще більша кількість хворих в школах!В Ківерцях вчителі захворіли і класи, де вони проводили уроки не відправили на самоізоляцію!До слова, сімейні лікарі не направляють на тестування учнів , в яких ознаки ГРВі, а пишуть в довідках ангіна і т.д.
Відповісти