Ефективність тайм-менеджменту керівників та власників бізнесу*

Ефективність тайм-менеджменту керівників та власників бізнесу*
Власники та керівники бізнесу переважно живуть у шаленому ритмі, коли кожен їх день розписаний по годинах, а іноді й по хвилинах. Такий темп життя провокує стреси та проблеми зі здоров’ям, адже в голові завжди крутяться події та важливі теми, все, що так важливо не забути. На жаль, ресурси кожної людини вичерпуються, стає складно бути ефективним постійно та завжди все пам’ятати. В таких ситуаціях допомагає підвищити особисту ефективність грамотний тайм-менеджмент та дієвий таймтрекер, спробувати його можна тут.

Планування – ключ до зниження стресів

Якщо всі важливі справи детально розписані на папері чи електронному носію (найчастіше другий варіант зручніших), про них неможливо забути. В такому випадку не приходиться все тримати у своїй голові, це розвантажує та дозволяє зосередитись на важливих завданнях, які треба вирішувати в даний момент.

Планувати варто не лише один день, потрібно розписати тиждень, місяць та навіть рік. Після закінчення певного періоду завдяки такому плану дуже просто проаналізувати рівень виконання та ефективність діяльності. Як правило, ефективність з перших днів планування збільшується в декілька раз, а керівник зменшує рівень щоденних стресів та хвилювань.

Планування часу дозволяє:

• вивчити власні біоритми та вирішувати важливі справи в період найвищої особистої ефективності;
• раціонально використовувати власний час та особисті ресурси;
• постійно аналізувати свою ефективність, робити правки відповідно но потреб та змін у власному графіку;
• планувати перерви та не відволікатись на дрібниці під час виконання важливих справ.

Керівник, який бере на себе відповідальність за власний час та ефективність своєї діяльності, значною мірою покращує стан справ у бізнесі та дає хороший приклад своїм підлеглим.

Тайм-менеджмент у щоденній рутині

Так легко заплутатись у справах, коли їх надто багато і кожна здається такою важливою. Саме тому для керівників та власників бізнесу пріоритетним є вивчення основ тайм-менеджменту, завдяки якому буде легко:

• відділяти важливі справи від дрібниць, розставляти пріоритети;
• розділяти глобальні справи на більш дрібні (так їх легше вирішувати);
• чітко та правильно формулювати цілі;
• ставити часові рамки на виконання роботи;
• виділяти час для відпочинку та сім’ї.

Кожен керівник, який почав користуватись знаннями по тайм-менеджменту і допоміжними гаджетами для планування діяльності та відстежування ефективності помітив позитивні зміни у роботі та особистому самопочутті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.