Як Lexus робить водіїв більш захищеними у 2020 році?*

Як Lexus робить водіїв більш захищеними у 2020 році?*
Починаючи з 2020 року, набір функцій активної безпеки Lexus Safety System Plus став стандартом для усіх автомобілів преміум-класу Toyota. Ознайомитися з модельним рядом ви можете тут – http://lexus.ua. Девід Кріст, генеральний менеджер підрозділу Lexus, заявив: «Ми уявляємо собі світ без аварій. Це амбіційна мета, але ми прагнемо її досягти». У моделях 2020 року використовуються 4 основні функції безпеки.

Автоматичне екстрене гальмування

Система попередження зіткнень з функцією розпізнавання пішоходів. Допомагає виявляти транспортні засоби та людей, які рухаються попереду вашого автомобіля. При небезпеці зіткнення система подає звукові та візуальні попередження. Якщо ж водій не натискає на гальма вчасно, автомобіль зробить це автоматично. За потреби машина зупиняється фактично повністю, але в залежності від ситуації може лише сповільнюватися.

Контроль смуги руху

Lane Departure Alert використовує відеокамеру з високою роздільною здатністю для відстеження місцезнаходження автомобіля під час руху. Якщо ви вийшли за межі своєї смуги при швидкості вище 51 км/год, то отримаєте візуальні та звукові попередження. Додатково вмикається вібрація керма. Все це допомагає водієві уважніше стежити за дорогою.

Автоматичне дальнє світло


Інтелектуальна система дальнього світла значно полегшує для водія кермування в темний час доби. При цьому усувається проблема випадкового засліплення зустрічних водіїв. Якщо дорога попереду вільна, автоматично вмикається дальнє світло. Як тільки система фіксує зустрічний транспортний засіб, яскравість фар зменшується. Це відбувається і при виявленні задніх ліхтарів іншого авто.
Інтенсивність освітлення збільшується та зменшується дуже плавно завдяки використанню великої кількості світлодіодів. Більше не потрібно постійно перемикатися з «дальнього» на «ближній».

Адаптивний круїз-контроль

Система динамічного радіолокаційного круїз-контролю дозволяє змінювати швидкість в залежності від відстані до автомобіля попереду. Коли ви досягаєте мінімально допустимої відстані, машина автоматично сповільнюється, аби зберегти потрібну дистанцію. Як тільки дорога звільниться, ви повернетеся до заданої швидкості.
На дорозі ви можете зіткнутися з такими непередбачуваними обставинами, в яких реагувати потрібно дуже швидко. Не кожен водій встигає виконати дії, що дозволяють уникнути зіткнення. Саме тому Lexus і використовує автоматику – система інтелектуальної допомоги водієві значно знижує ймовірність виникнення аварійної ситуації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.