Через «кнопкодавів» поставили під удар підприємців Луцька, – депутати

Через «кнопкодавів» поставили під удар підприємців Луцька, – депутати
Постійна «регламентна» комісія Луцької міської ради заявила, що підтриманий радою протест прокурора міста щодо дозволу кафе «Вогнем і мечем» встановити літній майданчик «суперечить європейським принципам правової визначеності та може мати негативний вплив на економічну ситуацію та розвиток підприємництва у Луцьку».

Про це йдеться у висновку постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту («регламентної» комісії) від 11 липня.

Нагадаємо, ця комісія рекомендувала повторно розглянути протест прокурора міста на рішення виконкому про дозвіл кафе «Вогнем і мечем» розмістити літній майданчик. Мова йде про рішення сесії від 27 червня № 42/106. Ним депутати підтримали протест прокурора: проголосували за скасування права кафе «Вогнем і мечем» поставити біля себе літній майданчик.

Щоправда, лише з третьої спроби, і за допомогою технології «кнопкодавства», - кажуть у «регламентній» комісії. Мовляв, протест прокурора підтримали не 25 а 23 депутати, а також міський голова. А такої кількості голосів недостатнього для прийняття рішення.

Окрім того, у комісії звернули увагу на те, що ухвалене рішення, яке по суті забороняє ресторану «Вогнем і мечем» встановлювати літній майданчик, може погіршити економічну ситуацію в місті.

«Постійна комісія дійшла висновку, що позиція Луцького міського голови Романюка М.Я. та 23 депутатів, виражена ними під час голосування за рішення Луцької міської ради № 42/106 порушує усталену практику діяльності Луцько міської ради та її виконавчого комітету, суперечить європейським принципам правової визначеності та може мати негативний вплив на економічну ситуацію та розвиток підприємництва у Луцьку», - йдеться у висновках комісії.

«Заступник міського голови Лариса Соколовська неодноразово, в тому числі перед голосуванням, звертала увагу присутніх, що внесене прокурором подання стосуватиметься усіх суб’єктів господарювання міста Луцька, яким виконавчий комітет видав дозволи на розміщення тимчасових споруд», - кажуть в комісії.

У комісії звернули увагу, що міський голова, який голосував за рішенні про підтримку протесту прокурора, одночасно очолює виконком - орган, що свого часу надав дозвіл на встановленні літнього майданчика. Тому, кажуть в комісії, «голосування Миколи Романюка в підтримку рішення про скасування рішення виконкому є нелогічним з огляду на службове становище міського голови».

Окрім іншого комісія рекомендувала іншим депутатським комісіям «розглянути на своїх засіданнях питання про можливий негативний вплив рішення № 42/106 на розвиток підприємництва у Луцьку та права суб’єктів господарювання, в тому числі надати оцінку позиції Луцької міської ради, луцького міського голови та виконавчого комітету щодо розміщення споруд».

Довідка

У Постійну комісію Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту («регламентну» комісію) входять такі депутати: Андрій Калахан (голова комісії), Олександр Магеровський, Андрій Осіпов та Богдан Шиба.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бла-бла-бла...
Відповісти
А чого регламентна комісія мовчить шо Свобода взяла бабло і тепер трепеще бо ж треба віддавати!!!
Відповісти
свобода зараз бере бабло..хто брав вже втік або сів..півнушку замість дитсадіка..європейські норми?хай садять хто подарував території під дитсадік "підприємцю".там тих 20 сотих затяне в "особо крупному"...скільки такого вже позатирали..все бл ..в вас благоустрої.а святослави та сроманюки дальше зиркають..і рішають..просте шахрайство,саме тупе а стільки плясок про права "підприємця"..
Відповісти
і тоді і зараз..молода ще років 20 на "зачіски" стригти буде..виграші..подарунки..спадщина від не відомих людей..а працює глашатою..
Відповісти
Молодці. Є ще порядні люди в міськраді. Требаїх усії на світ Божий виставляти. Романюк вже забрехався, то говорить про розвиток бізнесу в Луцьку то голосує за знесення літніх кафе. Одной рукою даю, другою забераю.
Відповісти
КОЖНОМУ ДВОРУ – ПИВНИЙ ГЕНДЕЛИК!
Народ вже двадцять років жлуктить бормотуху (під назвою "пиво") і не відкинув ноги лише тому, що заїдає натуральним, привезеним батьками з села.
Це і є – бізнес по-луцьки!
Відповісти
Останні новини
Через «кнопкодавів» поставили під удар підприємців Луцька, – депутати
17 липень, 2013, 09:12