На Волині удар блискавки вилікував жінці серце

На Волині удар блискавки вилікував жінці серце
На Волині пенсіонерка, яка кілька годин перебувала без свідомості після попадання блискавки, залишилася жива. Більше того, у неї вилікувалося серце.

Випадок трапився у Володимирі-Волинському, ‒ пише видання Факти і коментарі.

71-річній Марії Костюк вдалося вижити після того, як в неї влучила блискавка, яка пройшла крізь жінку, потрапивши їй в шию і вийшовши через ногу. На жінці загорівся одяг, вона знепритомніла, прийшовши до тями лише кілька годин потому.

«Я немов відчувала, що повинна відбутися якась біда, ‒ зізнається Марія Костюк. ‒ Виходжу на город, а наді мною немов хмари згущаються. І так важко на душі. А тут ще напередодні сон приснився: до мене в гості прийшли обидва моїх померлих брати! Прийшли, подивилися на мене і зникли. А я тільки й встигла сказати: «Як же давно я вас не бачила!»

«У той день ми з чоловіком працювали на городі. Небо було чисте, ні єдиної хмарки, хоча по радіо обіцяли грозу, і я про всяк випадок взяла з собою плащ. Коли загриміло, кажу чоловікові Миколі: пішли швидше додому, як би чого не сталося. Дід мій скочив на велосипед, привʼязав до рами сапи й поїхав вперед. А я слідом за ним пішла пішки. У мене плащ на землю впав, і я за ним нагнулася. І тут знову в небі гримнуло. Більше я майже нічого не памʼятаю», ‒ пригадує пенсіонерка.

«Я не бачив блискавки, ‒ знизує плечима 76-річний Микола Костюк. ‒ Після гуркоту грому озирнувся на Марію, а вона лежить на землі і не ворушиться. Звичайно, злякався сильно. Не знаю, що й робити! Що ж з моєю бабцею сталося? А у неї одяг прямо на тілі плавиться, і димок йде. Ну, думаю, нечиста сила. Про блискавки навіть якось і не подумав. Небо-то як і раніше було чистим. Що робити далі ‒ хоч плач, не знаю. Хтось ще з городів додому повертався. Ну я і давай кричати: «Допоможіть!»

«А я чула, що хтось кличе на допомогу, ‒ усміхається жінка. ‒ Я начебто без свідомості була, але іноді до мене щось доходило. Памʼятаю, як мене штурхали, хтось сказав, що треба викликати «швидку».

На допомогу прибігли сусіди. Побачили, що на пенсіонерці плавиться одяг, почали віддирати його від тіла. Хтось взявся робити штучне дихання, викликали карету швидкої медичної допомоги.

«Марія, як мертва, лежала. Навіть дихала через раз, здається. Слава Богу, що «швидка» приїхала досить швидко. Лікарі ще казали, що якби вони прибули хвилин на десять пізніше ‒ рятувати б нікого було. Нам пощастило, що вони тут поблизу приїжджали за іншим викликом», ‒ каже Микола Костюк.

Лікарі кажуть, що ситуація була критичною: фактично не прослуховувався пульс, був дуже низький тиск.

«На тілі жінки добре було видно слід від блискавки: червона лінія, яка пройшла через все тіло старенької від шиї до ноги. Напевно, були пошкоджені внутрішні органи. Ще в полі наші лікарі вкололи жінці адреналін», ‒ розповів лікар-реаніматолог Володимир-Волинської районної лікарні Володимир Сокальський.

Два дні Марія Костюк була без свідомості. Зараз нічого не памʼятає, що з нею сталося.

«Чотири доби жінка була в реанімації. З кожним днем її стан покращувався. Хіба що рубці на тілі від опіків турбували. У неї було уражено опіками шість відсотків тіла. На пʼяту добу ми перевели жінку в травматологічне відділення. А взагалі було дивно, як швидко Марія Прокопівна йде на поправку. Випадок з цією жінкою, на мій погляд, унікальний. Не так часто люди, які отримали такий удар електрикою, виживають. Але тут стався ще один унікальний випадок. Приблизно років у сорок у Марії Прокопівни був мікроінфаркт. А після удару блискавки серце жінки запрацювало як нове! Блискавка тут зіграла роль дефібрилятора», ‒ розповідає лікар.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гарна стаття ...і всякі ехабото будуть казати що нічо нема в цьму світі тільки природа.....не розумні
Відповісти
абсолютно вірно. блискавка вилікувала серце це те саме що торнадо вилікував грибок. Так що ВП вперед, продовжуйте виливати жовтуху, адже тих хто на це ведеться дуже багато. Про що свідчить і попередній коментатор.
Можу порадити вам прочитати Річарда Докінза. Він цілком спростовує ваші смішні, наївні та емпіричні аргументи.
Але якщо ви надто релігійна людина, то не варто. Бо ваша самолюбство дуже постраждає.
Відповісти
А взагалі я знову несу дурниці. Треба молитися.
Відповісти
Та що з тобою таке? Коли читаєш твої деякі ком. - нібито нормальна людина з гумором і т.д., та як тільки щось стосується релігії то як з цепа зриваєшся... атеїст переконаний? тоді чому сам себе виправляєш? чи це іронія в твоєму стилі? ніяк тебе не зрозумію, і ще, навчись поважати думку інших і поважатимуть твою, бо щоб ти не говорив а тобі далеко не наплюавти що про тебе думають... видно з ком.
Відповісти
швидку викликав я,оператор АЗС...
Відповісти