На Волині три опозиційні партії підписали угоду про спільні дії

На Волині три опозиційні партії підписали угоду про спільні дії
Голови трьох волинських обласних організацій політичних партій - Анатолій Грицюк (ВО «Батьківщина»), Анатолій Вітів (ВО «Свобода») та Олександр Пиза («Фронт Змін») підписали Угоду про спільні дії об’єднаної опозиції на Волині.

Підписання документу відбулось 9 лютого в приміщені облдержадміністрації.

Під час підписання угоди головний «тимошенківець» області Анатолій Грицюк повідомив, що на рівні трьох політичних сил є домовленість спільно діяти у боротьбі із «антидержавним, диктаторським режимом».

«В деякій мірі ми, представники тих політсил, які є одними із найрейтинговіших у волинській політиці, хочемо, підписуючи угоду, дати сигнал і імпульс для голів районних і міських партійних організацій. А також і для інших демократичних політичних партій сигнал, що ми чекаємо і готові щоби вони долучилися до угоди і її змісту», - сказав Грицюк.

Також Анатолій Грицюк сказав, що «в єдиному пориві» організовуватиметься робота на рівні депутатських фракцій в усіх органах місцевого самоврядування. Відтак, ці три політичні сили «подають руку» іншим партіям, які хочуть долучитись до угоди.

«Ми вважаємо, що підписання цієї угоди, в деякій мірі є життєво-необхідним, бо на жаль сьогодні роз’єднання в окремих радах наших політичних сил йде на користь владі і вона нищівно проводить диктаторську політику», - наголосив Грицюк.

Об’єдання не декларативного характеру

Голова ВО «Свобода» Анатолій Вітів вважає, що основною метою об’єднання є не виборча кампанія, а боротьба з існуючим антиукраїнським режимом.

«В нас іншого варіанту не має. Це об’єднання не має нести декларативний характер. Якщо говорити про парламентські вибори, то наші політичні сили мають прийти туди із чітким переліком законопроектів, які треба приймати в обов’язковому терміновому порядку. Закон про імпічмент Президента, закон про відкликання депутата Верховної ради і місцевих рад, жорсткий закон про українську мову. В цьому наборі документів мають бути ті пункти, які нас мають об’єднати», - вважає Вітів.

«Зараз багато буде пропозицій від "незалежних", "демократичних" кандидатів, які були тушками в Верховній Раді, а зараз вони - "благадєтєлі" Волині чи міста Луцька. Ми маємо поставити бар’єр цим людям. Ми не можемо дати тому режиму наступних п’ять років», - сказав Вітів.

А виконувач обов’язків голови ВОО ПП «Фронті Змін» Олександр Пиза сказав: «Якщо ми будемо і далі рахувати себе екстраординарними особистостями і політичними силами - в нас нічого не вийде»,- закликає Олександр Пиза.

Керівник виборчого штабу «Фронту змін» Ігор Гузь запевнив журналістів, що волинська опозиція єдина. Мовляв, вона не розсвариться і нікого не зрадить.

Для цього ми і підписуємо цю угоду. Це перший крок перед парламентськими виборами. Саме цього боїться влада. Вона хоче знайти всі можливі механізми розсварити владу у Києві і на Волині. Цього не вийде», - вважає Гузь.

«Єдина об’єднана опозиція переможе і візьме значно більше голосів. Наше завдання - це представники об’єднаної опозиції мають виграти п’ять виборчих округів на Волині», - сказав Гузь.

Єдиний і узгоджений

Опозиційні лідери заявили, що на вибори вони йтимуть окремо. Проте кожен мажоритарний округ матиме узгодженого і єдиного кандидата від опозиції. Хоч наразі інформації про конкретних кандидатів, як заявляють керівники обласних осередків партій – не має.

«Всі політичні сили, які входять в Комітет опору диктатурі розуміють, що кандидат від об’єднаної опозиції має бути один. Усі інші, які підуть поза цим кандидатом – це будуть люди, які співпрацюватимуть з владою. Вони не можуть бути опозицією», - стверджує Ігор Гузь.

За словами Вітіва, основний критерій опозиційного кандидата в народні депутати – відданість. «Людина має мати певні моральні принципі і не переходити межу. На мажоритарних округах мають бути воїни», - каже Анатолій Вітів.

Також волинські лідери опозиційних партій впевненні, що представники об’єднаної опозиції мають взяти більше 75% голосів в області.

«Три чверті жителів Волинської області проголосують за об’єднану опозицію і партії, які сидять тут. Є одна четверта виборців, які можуть голосувати за партії одноднівки, є невелика частина, яка голосуватиме за владу», - вважає Гузь.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
:) Хе! И каким образом бороться? Кричать на всех углах, что власть плохая? О да - это они мастаки! А какими действиями, поступками доказать людям, что их лозунги действительно могут улучшить жизнь людей? Программы, фамилии людей, которые это могут сделать - в студию! Пять лет правления этой "оппозиции" уж очень дорого людям обходятся!!!
Відповісти
До підписантів!!! З тим, щоб вибори у ВР України по Луцькому округу виграв варяг і син юриста Палиця,який за 20 років згадав про Луцьк, вам треба пересваритися, в черговий раз застосувавши принцип хуторянства і правило "три козаки - два гетьмани", побитися і розійтися. Цим при підтримці місцевої влади скористається згаданий одіозний "політик" і знову 4 роки буде пукати в мякому кріслі під куполом. Якщо ж станеться протилежне і підписанти висунуть єдиного кандидата, то перемога буде з відривом від опонента в 25-30%. Є шанс. Він буває не кожного дня. Час пішов.
Відповісти
А як же Грицюк "пропустить" Вітів або Гузя ... або навпаки :) Це вони для піару, поки тиша це все демонструють, а ось почнеться "гонка" ... ого-го цирк ще той буде! :) Посміємося!
Відповісти
Гузь не претендує на Луцьк. Його виберуть в його Старій Вижві чи навіть в Кейптауні - він популярний. А Вітів для початку нехай ще закінчить хоч би кулінарний технікум, аби вмів вивіски у ВР читати. Пизу знає в Луцьку лише його дружина і собачка Бім. Кому залишається місце? Вгадайте з першого разу.
Відповісти
Через невисокий рівень підтримки з боку громадян та через недостатній особистий потенціал Вітіву та Грицюку не можна балотуватись у депутати ВР. Якщо по Луцьку від об'єднаної опозиції висуватиметься Грицюк, значить переможе Палиця. Палиця вже голосує за помахом руки Чечетова, тому робитиме це і надалі (nothing personal - just business). Ми консервуємо (до 2017 року!!!) існуючу систему в країні.
На мою думку, на теперішній час оптимальний варіант для об'єднаної опозиції на Волині - висування сильного кандидата загальнонаціонального масштабу. Це мала б бути постать рівня Томенка. Сильних опонентів місцевого маштабу я не бачу.
П.С. Теоретично, по одному з округів Волині може пройти Гузь.
Відповісти
Єдиний і узгоджений, не смішіть людей! Від так званої опозиції буде по 5-6 кандидатів на кожний округ.
Відповісти
Те що обєдналися це плюс. Хто де йтиме це вже нюанси, головне що і Грицюк і Вітів і Гузь можуть пройти по округу, а по якому це значення не має.
Відповісти
Чого там той дурник Гузь сів?Три підписи,три мікрофона,три політика і один дурачок!
Відповісти
Якби не той Гузь, який вдвічі молодший за цих трьох підписантів, не факт, що то все відбулося.
Відповісти
А що такого відбулося?
Відповісти
Клоуни
Відповісти
Бездари! Мали шанс все змінити свого часу. Тепер ніяке об'єднання не допоможе, тим більше на обласному рівні, і з такими лідерами. Дехто до речі навіть вищої освіти немає :)
Відповісти
Самий розумний серед цих це ГУЗЬ,бо прекрасно розуміє що свободівський синячок непрохіджний.Гузь очолить опозицію в облраді!
Відповісти
Останні новини
На Волині три опозиційні партії підписали угоду про спільні дії
09 лютий, 2012, 17:27