Депутата Луцькради Ткачука звинуватили у порушенні антикорупційного закону

Депутата Луцькради Ткачука звинуватили у порушенні антикорупційного закону
Депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов заявив, що депутат Євгеній Ткачук (на фото) порушує антикорупційний закон, «проштовхуючи» у міськраді рішення в інтересах свого сина-підприємця.

Про це йдеться у депутатському зверненні Осіпова в управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України у Волинські області, яке Осіпов оприлюднив у Колонці автора на ВолиньPost.

Осіпов стверджує: окремі вчинки депутата Луцької міської ради Євгенія Ткачука свідчать про його протиправну діяльність. Зокрема – про неодноразове порушення Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції». А депутат міськради є суб’єктом відповідальності за корупційні правопорушення. – наголошує Осіпов.

Євгеній Ткачук кілька разів на розгляд депутатів вносив ряд проектів рішень в інтересах свого сина О. Ткачука, - каже Осіпов.

Ці проекти стосувалися надання Ткачуку-молодшому і ще одному підприємцю – Б.Линнику – дозволів на розроблення проектів землеустрою чи землевідведення ряду земельних ділянок міста, а також надання однієї ділянки в оренду. Такі випадки мали місце на 35-й та 42 сесіях. І стосувалися вони земельних ділянок на вулиці Ветеранів, Дружби Народів, Львівській, Боженка, проспекті Грушевського.

Євгеній Ткачук вносив ці питання на розгляд, будучи членом постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру. Мало того: на 35-й сесії він це робив із порушенням строків, визначених Законом «Про доступ до публічної інформації» та Регламентом Луцькради, стверджує Осіпов.

Він додає, що проекти рішень по ряду земельних ділянок внесені без достатніх правових підстав.

«Фактично, земельні ділянки, щодо яких було внесено проекти рішень, повинні передаватись у користування або власність третіх осіб на конкурентних засадах. Оскільки ці земельні ділянки є вільними від будь-якого нерухомого майна. В цьому питанні незрозумілою є позиція членів постійної комісії, які повинні були перевірити чи наявне на цих земельних ділянках нерухоме майно», - йдеться у зверненні Осіпова.

Депутат каже: «Під час пленарного засідання Луцької міської ради, яке відбулось 18 грудня 2012 року Євгеній Ткачук сам доповідав із цих питань, що виглядало особливо зухвало…»

Під час 35 сесії рішення з питань земельних ділянок для сина Євгенія Ткачука приймалися «на неправомочному пленарному засіданні», - стверджує депутат. За його інформацією, у залі був всього 21 депутат, а для прийняття рішення мусить бути не менше 26-ти. Хоча система електронного голосування зафіксувала, що голосувало 27 депутатів та міський голова.

«Таким чином цілком очевидно, що голосування було сфальшоване», - пише Осіпов.

«Дивує в цьому також і позиція міського голови Миколи Романюка. Він не міг не бачити відсутність кворуму та факти «кнопкодавства», - зазначає Осіпов.

Він додає: хоча навіть після того, як одна з комісій Луцькради звернула увагу Романюка на факти фальшування голосування та просила зупинити ухвалені рішення, той невідкладно підписав і оприлюднив рішення, надавши їм законної сили.

А під час 42-ї сесії рада проголосувала ще й за виділення земельної ділянки самому Євгенію Ткачуку – на вулиці Боженка, 49а.

«Правомірність такого рішення викликає обґрунтовані підозри. Земельна ділянки є великою і розташова в інвестиційно привабливому місці. На ній можна побудувати супермаркет або інший великий об’єкт. Вона справді межує із ділянкою, на який розміщена СТО, до якої має стосунок Євгеній Ткачук. Але, на земельній ділянці, яку рада виділила Ткачуку, немає нерухомого майна. Відтак ця ділянка повинна передаватись іншим особам виключно на конкурентних засадах»

Андрій Осіпов у своєму зверненні до правоохоронців повідомив: Ткачук є членом Робочої групи з погодження місця розташування та функціонування тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території Луцька. Без погодження з цим органом виконком не може розглядати питання щодо тимчасових споруд у місті.

«На скільки мені відомо, член Робочої групи, депутат Ткачук Є.Є. сам є власником декількох тимчасових споруд, а також тимчасовими спорудами володіють Ткачук О.Є., Линник Б.В. Будучи членом Робочої групи Ткачук Є.Є. міг брати участь у розгляді та голосуванні щодо погодження розміщення тимчасових споруд в свою користь та користь пов’язаних осіб та членів сім’ї», - припустив Осіпов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну он ведь - "папа".
Відповісти
Вже спростовано під прицілом.
Відповісти
Видання під прицілом написало про коментар Ткачука лише по двох земельних ділянках. А йому закидають дерибанів 6 ділянок за останні півроку
Відповісти
Х*ня це все. Хоч він і батько, хоч і зацікавлений, але все зроблено настільки чьотко і правильно, шо не дої*ешся. І шоб там Осіпов не кричав, але законність на стороні Ткачуків.
Відповісти
в польщі би вже сів..давно сів..
Відповісти
Ткачук Є.Є. є членом постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру. В силу свого становища Ткачук Є.Є. наділений правом внесення на розгляд постійної комісії питань, що входять в компетенцію комісії. Так, на засідання постійної комісії, яке відбулось на 35-ій сесії Луцької міської ради Ткачуком Є.Є. в інтересах свого сина Ткачука О.Є. було обговорено ряд проектів рішень (які в подальшому було на пленарному засіданні 18.12.2012р. внесено на розгляд ради «від імені постійної комісії») – «Про надання підприємцям Ткачуку О.Є., Линнику Б.М. дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Ветеранів», «Про надання підприємцю Ткачуку О.Є. на умовах оренди земельної ділянки на бульв. Дружби Народів, 2г», «Про надання підприємцям Ткачуку О.Є., Линнику Б.М. дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Львівській», «Про надання підприємцю Ткачуку О.Є. дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на бульв. Дружби Народів, 2».
Насправді дані питання було внесено на розгляд Луцької міської ради із порушенням термінів, визначених Законом України «Про доступ до публічної інформації» та Регламенту Луцької міської ради. Також не було достатніх правових підстав. Земельні ділянки, щодо яких було внесено проекти рішень, повинні передаватись у користування або власність третіх осіб на конкурентних засадах, оскільки ці земельні ділянки є вільними від будь-якого нерухомого майна. Члени постійної комісії, які повинні були перевірити чи наявне на цих земельних ділянках нерухоме майно, не зробили цього.
Під час пленарного засідання Луцької міської ради, яке відбулось 18.12.2012 р. Ткачук Є.Є. сам доповідав із даних питань порядку денного, що, на думку Андрія Осіпова, виглядало особливо зухвало в очах громадськості.
Відповісти
Земельна ділянка на Грушевського надана з порушенням всіх законів, вона вільна від забудови, споруда на ній не є нерухомим майном, тобто потрібен аукціон. Дупан з Дебілінського воєвудства або ідійот, або Ткачук.
Відповісти
"Дупан з Дебілінського воєвудства або ідійот, або Ткачук".
Що в принципі одне і теж саме. Синоніми
Відповісти
Ну ти, чєчьоткін, поясни яку вимогу закону порушили? І де сказано, що споруда повинна бути капітальною??
"Розумнику" пояснюю ще раз, як кажуть для "особливо здібних".
Все зроблено дуже "чьотко". Так, Ткачук і Линник, нає*али всіх і вся. Але то суті не міняє.
Відповісти
Останні новини
У волинян вилучили зброю
24 липень, 2013, 17:48
Депутата Луцькради Ткачука звинуватили у порушенні антикорупційного закону
24 липень, 2013, 17:19