Вірян обурює блюзнірська реклама в луцьких маршрутках, - церква

Вірян обурює блюзнірська реклама в луцьких маршрутках, - церква
Волинська духовна консисторія УПЦ КП висловила офіційний протест проти поширення в Луцьку рекламної листівки, яка ображає релігійні почуття волинських християн.

Як повідомила прес-служба Волинської єпархії УПЦ КП, блюзнірська реклама є недолугим витвором одного із луцьких сайтів. І ця «оригінальна» листівка розклеєна в міських маршрутних таксі.

За словами священиків, віруючих обурило рекламне зображення, на якому герб обласного центру, в основі якого образ святителя Миколая Чудотворця, пам’ятник цьому святому біля міськради, а також один із місцевих храмів дизайнер розмістив на... спортивному взутті.

«Звертається насамперед до керівництва веб-сайту – автора реклами, а також до керівників організацій, установ, підприємств області з проханням і вимогою відповідально підходити до дизайнерських рішень у популяризації товарів і послуг. Не можна опускатися до блюзнірського, святотатського, некоректного зображення священних для християн чи представників інших релігій знаків, образів, храмів, інших святинь», - каже голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко.

Із цього приводу юрисконсульт Волинської єпархії адвокат Юлія Спіріна нагадує «креативним» рекламникам, що статтею 179 Кримінального кодексу України передбачено покарання за осквернення релігійних святинь, якими є священні символи – Біблія, ікони, храми, поховання, місця паломництва, святі джерела тощо.

«Осквернення – наруга над релігійною святинею, різні цинічні дії, що зачіпають релігійні почуття віруючих, тощо. Оскільки вірян обурило рекламне зображення, можна дійти до висновку про осквернення релігійних святинь у цій листівці», - констатує юрист.

Попри те, священнослужителі розуміють, що автор зазначеного рекламного продукту, скоріш за все, не мав наміру ображати релігійні почуття.

«Однак, тим більше, потрібно і дизайнерам, і керівникам звернути увагу, яких засобів не можна використовувати, привертаючи покупців, споживачів, глядачів, замовників. І дай, Боже, щоб на Волині ніколи не розглядалися судові справи з цього приводу», - зазначає протоієрей Віталій Собко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: УПЦ КП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А вас голодні діти на вулиц іне обурють в 20 градусний мороз? А прайси на послуги? За здоровя за упокій? І тд.
Відповісти
а ви не думали що певних громадян можуть обурювати ідіотські написи на білбордах з однойменної книги які час від часу зявляються в місті? Ви не думали що ваше вчення може обурювати людей розвиток яких не закінчився на рівні кочових жидівських племен декількатисячолітньої давнини?
Чи не вимагаєте ви до себе особливого відношення?
Відповісти
Підтримую. Церква і святий Миколай там лишні.
Відповісти
вони скрізь лишні :)))
Відповісти
Тільки і шукають як то прорекламуватись. Не так ви дієте - в сучасному світі це не додасть вам парафіян!
Відповісти
своїх вірян вони вже знайшли!критика слушна, тільки все як завжди звели до піару
Відповісти
Саме собою обурення не може бути підставою для кримінального переслідування. Обуритись може будь-хто і через будь-що. Влаштувати судову тяганину через рекламну листівку, звісно, можна, але навіщо?
Відповісти
Останні новини
Вірян обурює блюзнірська реклама в луцьких маршрутках, - церква
10 лютий, 2012, 09:54