Який ТВ-тюнер вибрати та як правильно це зробити*

Деякі з користувачів, які хочуть домогтися від свого комп'ютера максимальної функціональності і зручності, підключають до свого ПК пристрій для перегляду телевізора. Зараз це зробити зовсім не складно, потрібно лише купити і встановити TV тюнер. Іноді трапляються вбудовані в відеокарту ТВ тюнери, і в такому разі вирішити задачу ще простіше.


Але якщо ж у вас немає вбудованого модуля, вам потрібно вибрати ТВ тюнер самому. А як показує досвід, більшість звичайних користувачів взагалі не розбираються в ТВ тюнерах, і купують в магазині перший-ліпший або найдорожчий, або ж довіряють порадам консультанта. Але навіть якщо консультант з магазину буде чесним і буде розуміти що він радить, знання основних критеріїв і видів TV тюнерів зовсім не завадять.

Характеристики ТВ тюнерів


TV тюнер встановлюється через PCI порт, розташований на материнській платі. У них також часто трапляються вбудовані FM модулі. Тв тюнер ловить телевізійний сигнал, передає інформацію на обробку відеокарті, а та вже виводить дані на монітор. Якщо у вас висока швидкість інтернету, ви можете організувати на своєму ПК відеоконференцію. Робиться це за допомогою TV тюнера, звукової карти, відеокамери і мікрофона. Також доведеться встановити спеціальну програму, якщо у Вашого тюнера є підтримка таких функцій, то програмне забезпечення йде в комплекті.

Комусь може сподобатися ТВ тюнер з підтримкою функції фіксації кадру, хоча останні версії майже всі включають в себе таку можливість. Так наприклад можна робити картинки улюблених акторів з фільмів, серіалів і так далі. Багато хто робить скріншоти результатів спортивних матчів, погоди на сьогодні і потім спокійно переглядає їх, коли з'являється вільна хвилинка.


Картинки зберігаються у форматі JPG. Якщо вас це не влаштовує, пізніше ви зможете без проблем змінити розширення через редактор. У продажу також є тв тюнери з функцією запису відео, що взагалі чудово. Так можна записувати улюблені фільми або серіали і дивитися коли хочеться. Файли відео зберігаються з розширенням AVI. Якість записаних відео безпосередньо залежить від потужності вашого ПК. Майже до всіх моделей в комплекті йде пульт дистанційного керування, і для когось це може здатися дуже зручно. В крайньому випадку завжди є можливість пульт ДУ Eurosky https://pulti.ua/eurosky окремо.

Іноді в ПО для TV тюнера є функція телетексту. Якщо хто не знає то телетекст забезпечує передачу зображень і тексту через звичайну телевізійну мережу. З його допомогою можуть передавати передачі, новини або прогноз погоди. Іноді можуть передаватися субтитри до фільмів. Якщо у вас її немає, можна спробувати знайти драйвера. Для початку варто подивитися на офіційному сайті виробника. Телевізійну антену на відміну від FM, зазвичай доводиться докуповувати, в комплекті вона поставляється рідко. У природі також існують тюнери яким взагалі не потрібен комп'ютер, він підключається безпосередньо до Вашого монітора. Для таких тюнерів ніякі драйвера не потрібні, там вже все що потрібно встановлено і налаштовано, подібні системи називаються Plug & Play.

Кілька порад щодо вибору тюнера


Потрібно обов'язково перевірити сумісність TV тюнера з вашою відеокартою і материнською платою. Бажано вибирати тюнер з більш красивою графічною оболонкою, зазвичай це говорить про те що розробники приділили достатньо уваги і продукт хорошої якості, хоча можуть бути і винятки. Ще бажано щоб у фірми виробника був сайт з техпідтримкою. Особливу увагу потрібно приділити ще вибору антени для тюнера, тому що саме антена відповідає за прийом сигналу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.