Саркома Юінга: причини, симптоми та методи лікування*

Саркома Юінга: причини, симптоми та методи лікування*
На жаль, від захворювань не застрахований ніхто і діти з підлітками тут не є винятком. Саме їх ще не до кінця сформовані організми і уражає страшна недуга – саркома Юінга. Найчастіше ця злоякісна пухлина утворюється у кістках. Але зважаючи на те, що пухлин Юінга досить багато, то деякі з можуть виростати і у м’яких тканинах:
• Жирових;
• М’язових;
• Тканинах периферійних нервів.
Про особливості захворювання та можливості лікування в Ізраїлі ви можете дізнатись більше.

Вперше у медицині цей різновид онкологічної пухлини був описаний у 1920 році американським лікарем, що досліджував рак Джеймсом Юінгом.

Статистика захворювання


Ріст та розповсюдження метастаз по організму дітей та підлітків відбувається настільки стрімко, що без належного та вчасно розпочатого лікування хвороба призводить до смерті юного пацієнта. Втім, зустрічається захворювання досить рідко.
У Німеччині з 1 000 000 дітей, що не досягли 15-ти річчя захворювання проявляється у 3-х, а з 1 000 000 підлітків віком від 15 до 25 років – у рік захворюють близько 2,4 людини. Більша половина пацієнтів знаходиться у віковій категорії від 10 до 20 років. Пік захворюваності припадає на 12-17 років. Але, вищенаведена інформація не означає, що для хвороби не має винятків. Захворювання може виникати й у:
• немовлят;
• дітей молодшого віку;
• літніх людей.
Також статистика свідчить і про те, що хлопчики та чоловіки хворіють на саркому Юнга частіше ніж жінки та дівчатка.

Місця розташування


По великому рахунку саркома Юінга може з’явитися у будь якій кістці людського тіла, але найбільш часто захворювання виникають на довгих трубчастих кістках стегна та гомілки, далі йдуть кістки ребер.
Локаціями пухлини можуть бути як безпосередньо самі кістки, так і оточуючі їх м’які тканини. Рідко, але ж все ж таки зустрічаються випадки, коли саркома відразу виростає у м’якій тканині, не вражаючи при цьому саму кістку, такий вид називають екстраоссальною саркомою Юінга.

Медикам і досі стовідсотково не відомі причини появи саркоми. Першими тривожними симптомами вважається поява припухлості та постійний біль в ураженій області. Боліти починає тоді, коли дитина навантажена фізично, часом біль не припиняється навіть вночі.

Стрімкий ріст пухлин, що надзвичайно рано дають метастази у легені, кістки та кістковий мозок розпізнати можна лише на ультрасучасному обладнанні. Саме при тому при підозрі на саркому Юінга дуже важлива вчасна і професійна діагностика. Це надає можливість почати необхідне лікування і врятувати пацієнту життя.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.