Для яких націй Луцьк найпопулярніший

Для яких націй Луцьк найпопулярніший
Найчастіше обласний центр Волині відвідують росіяни та білоруси, не гребують погуляти містом і мешканці Литви, Німеччини, Латвії, Чехії, Голландії, Англії.

Про гостей Луцька розповіла директор Центру туристичної інформації та послуг Олена Семенюк, ‒ пише Волинський інформаційний порта.

За словами Олени Семенюк, цьогоріч улітку зросла кількість туристів, що завітали до Луцька. Цікаво, що більшість відвідувачів Центру туристичної інформації – іноземці. Попри очікувану значну кількість польських туристів, їх у Луцьку порівняно небагато.

«Виходить великий мікс із усіх країн Європи», ‒ розповіла директор Центру туристичної інформації та послуг.

Разом із тим вона додала, що до міста приїжджають росіяни та білоруси, серед туристів – чимало громадян Литви, Німеччини, Латвії, Чехії, Голландії, Англії, а також представники інших континентів – туристи з Америки та Австралії.

Якщо ж говорити про Україну, то найбільше Луцьк відвідують кияни.

«Отак парадоксально, тому що ми очікували, що буде багато людей з найближчих міст: зі Львова, Рівного, Тернополя. Але кияни все-таки або більше мандрують, або більше користуються Центром туристичної інформації», ‒ зауважила Олена Семенюк і уточнила, що насправді туристів більше, адже все ж не всі користуються послугами Центру.

В основному туристи беруть карти і самостійно організовують відпочинок. Часто вони цікавляться місцями для ночівлі, зокрема хостелами. На жаль, у Луцьку їх немає, але, за словами Олени Семенюк, у Луцьку є можливість відпочити за невеликі гроші.

Іще одна категорія туристів – візитери з Польщі, які шукають своє коріння. Хоча працівники Центру туристичної інформації та послуг не історики чи краєзнавці, але вони мають достатньо знань, щоб надати певну допомогу відвідувачам або скерувати їх до потрібних людей.

Популярні серед туристів і сувеніри, які продаються у Центрі. Більшість купує дешеві сувеніри з символікою міста: ручки, магніти тощо. Рідше купують футболки. Популярністю користуються також дизайнерські листівки. Постійний попит мають книги, зокрема подарункові видання та карти.

«По-перше, практичні речі, по-друге, сувенірчики», ‒ зазначила Олена Семенюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: туризм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я і не знала, що у Луцьк так іноземці їдуть. Ну, якщо, приміром, в Луцьк приїхав один німець - це не можна розглядати як тенденцію.
Відповісти
Цікаво, які обов'язки луцького Центру туристичної інформації та послуг? Це ж який штат держслужбовців - утриманців бюджету. Може у Луцьку море з'явилось? Чи місто стало пляжним центром? Або ж з усього світу (як у Париж, Рим чи Афіни) їдуть охочі подивитись на пам'ятки луцької культури і архітектури?
Відповісти
центр туристичної інформації - хороша і вкрай необхідна річ. Але попри його існування не потрібно чекати напливу туристів до міста. Центру потрібно не сидіти на місці, а "йти в люди", більше поширювати інформацію про місто за кордом і т.і.
Відповісти
в м Любешів дуже багато іноземців їдуть відпочивати! там дуже гарний і єдиний у Європі Національний природний парк, який вражає своює красою!!!
Відповісти
Луцьк недалеко, разом і туди заїжають)))
Відповісти
щоб на бандеру, біля рагсу плюнути...:)
Відповісти
Треба знати, лише в Україні, кількість природних національних парків близько 40. А "Шацький"? А про кількіть природних парків у Європі - і говорити не треба. Голосні заяви - не більше.
Відповісти
Сарказм?
Відповісти
Луцьк цікаво подивитися, аби ще львів'яни до нас дорогу зробили, то кількість туристів непомірно б зросла.
Відповісти
Як правило іноземці обминають Луцьк стороною. Місто занедбане, замизгане, чинуши розкрадають міський бюджет. Те, що Луцьк затопило свідчить про те, що можновладці не піклуються про водовідведення вулиць, це їм, держимордам від влади побоку! Пора гнати втри шиї таких паскудних градоначальників, які копійки не вклали у рожчищення і ремонт каналізаційної мережі!!!
Відповісти
Останні новини
Для яких націй Луцьк найпопулярніший
29 липень, 2013, 13:57