Як вибрати саджанці хвої для дачі?*

 Як вибрати саджанці хвої для дачі?*
Красива і пухнаста ялинка стає прикрасою будь-якої ділянки. Особливо часто хвою купують для дачних селищ. Вона користується величезною популярністю по ряду дуже істотних причин.

Замовити якісні саджанці можна в інтернет-магазинах типу Florium. Але за якими параметрами їх вибирати? І які переваги мають такі рослини?

За якими параметрами вибирати хвою для дачі?


На вибір насаджень для дачної ділянки впливають не тільки естетичні уподобання. Дуже важливо купувати дерева, спираючись на особливості ґрунту, будова ландшафтної композиції та ін.

Також є сенс розібратися, як саме рослини будуть розміщуватися на ділянці і в яких кліматичних умовах будуть виростати. Селекціонери можуть запропонувати породи для будь-якого регіону і навіть самих екстремальних погодних умов.

Головні переваги хвойних рослин для дачі


Хвойні рослини - вічнозелені і оновлюють свої голки поступово. Це означає, що ландшафтний дизайн на ділянці завжди буде яскраво-зеленим і приємним. Не кажучи вже про те, що невелику кількість голок простіше прибрати, чим величезні купи осіннього листя.

Такі дерева і кущі дуже витривалі. Вони не бояться морозів і снігу, не схильні до небезпечних грибків та інших поширених захворювань. Більш того, якщо на ділянці з листяними породами є хвоя, листяні не хворіють завдяки тому, що хвоя відлякує шкідників.

Також варто відзначити, що таке озеленення завжди має чітку красиву форму і приємний колір. Воно залишається естетично привабливим навіть за відсутності сонячного світла, не вимагає регулярної обробки або стрижки.

Серед інших переваг варто назвати такі:

Міцна і добре розвинена коренева система. Вона дозволяє деревам виживати без води тривалий час, оскільки бере вологу з глибших шарів грунту. Завдяки цьому не потрібно постійно їздити на дачу для поливу.

Багато хвойні породи прекрасно ростуть на кам'янистій і не дуже родючому ґрунті. Їх сміливо можна висаджувати в місцях, де не приживаються ніякі інші рослини.

Запах таких порід має цілющі і заспокійливі властивості, а ароматичні масла, які вони виділяють в повітря, благотворно позначаються на стані центральної нервової системи.

Також варто відзначити, що такі насадження можуть мати практично будь-які розміри і форми. Існують сотні порід, які відрізняються навіть ароматом і відтінком.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.