Відомий волинський письменник написав новий роман

Відомий волинський письменник написав новий роман
Новий роман Володимира Лиса - історія жінки, вписана в ХХ століття.

«Давно хотів розповісти історію жінки, вписану у ХХ століття. Так, як написав історію чоловіка у «Столітті Якова», – розповів письменник Газеті.ua.

«Соло для Соломії» творив майже рік. Вона вийде друком у вересні. Передмова до видання належить івано-франківському письменнику Тарасові Прохаську», - повідомив він.

«Це напівдокументальний роман. Спресував у один роман історії кількох жінок. Плюс стільки всього знаю від мами, яка прожила 87 років. Вона розповіла: коли 1944-го наближався фронт, люди ховалися кілька тижнів у поліських лісах. Так утворювали цілі табори. Жили там на возах і в наметах. Дія одного з розділів відбувається у такому таборі. Героїня зустрічає рись і мусить боротися з нею. Поєдинок жінки й рисі – це поклик лісу», - каже митець.

Головними героїнями роману будуть три Соломії: мама, донька й онука.

«Головна сюжетна лінія стосується двох жінок – середньої Соломії й Русини. Вони з`явилися на світ в один день – 15 вересня 1925-го. Моя мама народилася того року. Обидві красиві, з характером, але мають кардинально різне ставлення до життя. Русина, яка згодом змінює своє ім`я на Раїса, виходить заміж за офіцера та їде шукати кращої долі до Росії. Соломія весь вік живе у своєму селі. У книжці веду її життя від народження до смерті, описую історію її родини. Соломія повторює у коханні долю своєї матері», - розповів Лис.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: книги, Лис
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ще Володимир Савич це яскравий приклад волинського, я б навіть сказав, ПОЛІСЬКОГО конформí́зму, зважаючи на його публікації у газеті, яку він представляє. Все ніяк не йдуть із голови його оди на честь одного із з"їздів обласного відділення Партії регіонів... Звичайно, зрозуміло, що час нині такий... Але яким би ти не був геніальним письменником, якщо у твоїй поведінці переважає безпринципна і некритична покора певній моделі, то ти ніколи не станеш значущим для громади...
Відповісти
Читаю майже всі новинки українських авторів. І при всій повазі до автора вважаю, що так піарити написане Лисом, в той час, як забуті такі автори, як Улас Самчук - злочинно.
Відповісти
Ех, ви, заздрісники. Жабодави! Ви маєте гордитися цим письменником, що творить на вашій волинській землі, а натомість пишите різні нісенітниці.
Відповісти
Скільки можна переходити на особисті образи, якщо ви не погоджуєтеся з чиєюсь думкою. Якщо автор з Волині, то всі волиняни повинні любити його книги? Кожна жаба звісно хвалить своє болото, але ось це ваше "так треба". Сумно, панове.
Відповісти
Вам ніколи не вгодиш. Ви постійно все критикуєте на цьому сайті. Та це не дивно, то така українська ментальність. Ні, щоб порадіти за свого земляка, так ви політичні підтексти вбачаєте і класику сунете де треба і не треба. На образи я не переходив, я лишень прокоментував з логічної точки зору перших два пости.
Відповісти
З нетерпінням чекатиму виходу роману. "Століття Якова" сподобалось ду-у-у-же!
Відповісти
писання лиса це звичайне графоманство - не варто зважати на це...
Відповісти
Щодо Лиса - то це ще й приклад абсолютного морального розпаду. Що він писав в газеті "Радянська Волинь" до 91р - це така клініка, що нема слів.
Відповісти
Ото вже така дурня клепати вбогі романи, які нічого не варті і цікаві лише обмеженим людцям. Був холуєм КПРС, зараз підспівує ПР - тьфу яка мерзота.
Відповісти
Якщо автор потрапив до 20-ти кращих сучасних письменників України і номінований на Шевченківську премію за роман "Століття Якова", то тоді таким "убогим" і "обмеженим" людям, як ви, не зрозуміти того, про що цей автор пише.
Відповісти
не тхне прілістю минулого століття? Хай там догниває...
Відповісти
Лис не може написати роман про ЖІНКУ, позаяк просидів усе життя лише біля своєї дружини, як кіт сидить біля однієї мишачої нори. Про ЖІНКУ може написати широка людина з тонкою уявою та багатим на події і жінок життям. Любити жінок, вивчати їх, пізнавати глибину їхньої душі - нелегка, але благородна справа і чи не найкраща риса чоловіка. Шерше ля фам - кажуть французи. Тому, очевидно, Лис даремно і передчасно горбить себе від слави. Її немає. Нехай скине зі своїх плечей цей мішок цементу і життя йому буде здаватись малиною. І журналіст він ніякий. Сунути під ніс чиновнику диктофон, а потім все списати слово в слово - це не журналістика. А своїми книгами він в сотий раз доводить те, що не схильний до зайвої рефлексії з приводу того, що думає про них розумніша частина суспільства.
А тим, хто хоче хоч частково пізнати її Величність ЖІНКУ, раджу читати лауреата Ноб. премії Андре Моруа «Письма незнакомке», «Открытое письмо молодому человеку о науке жить», «Семейный круг», «Превратности любви», а ще перегляньте «Воскресенье» Льва Толстого. І Лису не завадило б це прочитати.

Відповісти
Останні новини
Відомий волинський письменник написав новий роман
30 липень, 2013, 09:59