У Рівному під час домашніх пологів померла жінка

У Рівному під час домашніх пологів померла жінка
У Рівному під час домашніх пологів померла породілля. Жінці було 34 роки.

Пологи відбувались удома у супроводі так званої "духовної акушерки", - пише видання ЧаРівне.

Як розповіла головна лікарка КНП “Пологовий будинок” РМР Світлана Муравська причина смерті – гостра масивна акушерська крововтрата.

"Попри усі реанімаційні заходи врятувати жінку не вдалося. О 18:20 породіллю у стані агонії довезли у наш заклад. 50 хвилин наші медики надавали їй допомогу. О 19:10 констатували смерть", розповіла медик.

"Хочу наголосити, що дуже важливо, щоб жінки розуміли, що безпека під час пологів понад усе! Пологи повинні відбуватися у медичному закладі, де є необхідне медичне обладнання, лікарі, належне освітлення, умови. Партнерські пологи дозволено в більшій частині пологодопоміжних закладів України. При бажанні, жінка може отримати підтримку доули на пологах у стінах медзакладу. Але хочу наголосити, що пологи з доулою удома та пологи в присутності доули у стінах медзакладу - це різні речі. Доула – це не медична професія, це спеціаліст, який надає інформаційну, психологічну та практичну підтримку жінкам під час пологів. Доули не виконують медичних маніпуляцій та не ставлять діагнозів, їхнє завдання, щоб пологи у жінки залишили лише позитивні спогади, тому доула завжди співпрацює з медиками" - зазначила лікар.

За словами медиків новонароджений хлопчик живий і з ним усе добре. Його вага 4 кг 570 грамів. Наразі він знаходиться під наглядом лікарів у міському пологовому.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У Європі теж таке можливе?
Відповісти
Як шкода! Бідне дитя без мами залишилося. Вагітні думайте головою! Що це за тупа мода народжувати вдома! Я двічі народжувала у пологовому, там лікарі, апаратура, усе необхідне є.
Відповісти
Народжують дома бо в пологових будинках, як не покладеш у руку, то на тебе дивитись не будуть; вдома дешевше. Ганьба!
Відповісти