Плюси використання нагрівальних матів*

 Плюси використання нагрівальних матів*
Системи електричної теплої підлоги на основі нагрівальних матів відрізняються простотою укладання, зрозумілим принципом роботи і невисокою вартістю. Конструкція мату гранично проста - на сітчастій основі із склотканини з певним кроком закріплюють гріючий кабель. Але не стандартний, а більш тонкий. Розміщують кабель в формі «змійки».

У підсумку така нескладна конструкція дає споживачам чимало переваг. Тому сьогодні рішення купити нагрівальні мати приймає все більше українців. Які переваги подібних систем обігріву підлоги варто виділити в першу чергу? Представляємо 5 головних плюсів використання нагрівальних матів.

Простіший в порівнянні з секціями гріючих кабелів монтаж


Насправді мати створювалися для спрощення укладання. Гріючі кабелі необхідно монтувати в стяжку. При цьому технологічний процес досить складний. Потрібно правильно розрахувати потужність системи, не помилитися при виборі оптимальної відстані між витками, при укладанні не можна відхилятися від обраного кроку.

З матами все просто - досить розгорнути їх на підготовленій, ретельно вирівняній основі, і на цьому установка практично завершена. При укладанні стандартного кабелю, що гріє його необхідно закріпити на підлозі або арматурної сітці, що займає чимало часу. Тонкі кабелі в матах вже закріплені на сітчастій основі із склотканини. До того ж вони розміщені правильно - виробник самостійно розраховує ефективну і безпечну відстань між витками.

Важливо знати, що відстань між сусідніми ділянками кабелю - надзвичайно важливий показник. Цей параметр впливає на:

  • Ефективність роботи обігріву.

  • Питому потужність системи.

  • Безпека експлуатації теплої підлоги.


  • Питома потужність мату вже вказана на упаковці. Так що нічого розраховувати не доведеться. Також позитивний момент від використання такого нагрівального елементу - облаштовувати стяжку немає необхідності. Завдяки невеликій товщині його можна укласти прямо в шар плиткового клею.

    Коли товщина має значення


    Невелика в порівнянні зі стандартними гріючими кабелями товщина позитивно позначається не тільки на зручності монтажу. Якщо в приміщенні небажано сильно підвищувати рівень підлоги, то використання матів дозволить вирішити таку проблему. Адже стяжку облаштовувати не потрібно, тому вибір такого нагрівального елементу - ідеальне рішення для кімнат з невисокими стелями.

    Практично універсальне рішення


    Звичайно, класичний спосіб установки матів - це в шар плиткового клею. Але це не означає, що їх не можна встановити в стяжку або під інше покриття підлоги, крім плитки. Існують спеціальні мати, які забезпечують більш ощадливий режим роботи. Вони призначені для використання під ламінат, інженерну дошку або паркет. Якщо ж говорити про укладання в стяжку, то оптимальним вибором в даному випадку стануть секції стандартних гріючих кабелів.

    Коли основа грає важливу роль


    До безперечної гідності системи обігріву підлоги на основі нагрівальних матів слід віднести той факт, що полотно з склотканини виступає в ролі додаткової армуючої сітки. На практиці таке технічне рішення підвищує довговічність шару плиткового клею. Справа в тому, що посилюється його здатність витримувати значні навантаження. Тому він не розтріскується і довше зберігає свої експлуатаційні характеристики.

    Економічність і ефективність роботи обігріву


    Не можна не сказати про ще одну гідність систем електричної теплої підлоги - економічності роботи. Звичайно, такий результат можна отримати, лише додатково встановивши терморегулятор і датчик температури. Саме використання цих компонентів системи разом з нагрівальним елементом дає можливість знизити споживання електроенергії до 70%.

    Якщо ж порівнювати час прогріву приміщення, то мати справляються з подібним завданням набагато швидше, ніж кабелі в стяжку. При однаковій потужності гріючі кабелі після включення системи досягають заданої температури в середньому за 2,5-3 години, а нагрівальні мати - за 30-40 хвилин.

    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    • Статус коментування: премодерація для всіх
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
    Останні новини
    Плюси використання нагрівальних матів*
    25 січень, 2021, 17:34