Луцьк просить в Азарова грошей на ліквідацію наслідків зливи. ДОКУМЕНТ

Луцьк просить в Азарова грошей на ліквідацію наслідків зливи. ДОКУМЕНТ
Луцькі депутати надіслали звернення до Кабінету Міністрів щодо виділення коштів на ліквідацію наслідків підтоплення .

Про це стало відомо під час другого пленарного засідання 43-ої сесії міськради 1 серпня.

Після перерви у роботі сесії, під час якої луцький міський голова Микола Романюк запросив депутатів взяти участь у покладанні квітів до пам’ятника Лесі Українки, прийшла недостатня для кворуму кількість обранців громади.

Так, у сесійній залі зареєструвалися лише 21 депутат.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО НЕБАЧЕНУ ЗЛИВУ В ЛУЦЬКУ

Микола Романюк зазначив, що через відсутність кворуму сесії перенесуть на наступний тиждень, однак мер Луцька попрохав присутніх підписатися під Зверненням міськради до Кабміну щодо виділення коштів на ліквідацію наслідків підтоплення у Луцьку, адже рішенням сесії його прийняти не вдалося.

Текст звернення Луцької міської ради:

«30 липня 2013 в м. Луцьку мали місце значні атмосферні опади, які за своїми кількісними показниками не мали аналогів в 70-річній історії гідрометеорологічних спостережень в обласному центрі Волинської області. В період з 15:00 год до 21:00 год в місті Луцьку випало 122 мм опадів при місячній нормі 76 мм, пориви вітру сягали 12 м/с, який місцями посилювався до шквалистого з грозою.

В результаті цього територія міста, житлові будинки, вулиці, лікарні, школи, котельні, трансформаторні підстанції та інші об’єкти життєзабезпечення зазнали суттєвого підтоплення дощовою водою, призупинено рух транспортних засобів,відключено енергопостачання деяких вулиць, міської клінічної лікарні та інших об’єктів соціальної інфраструктури.

Для ліквідації наслідків стихії задіяно спеціалізовані служби цивільного захисту міста, житлово-комунальні підприємства та сили управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області. Роботи з ліквідації наслідків стихії продовжуються, завдані збитки підраховуються.

У зв’язку зі складною ситуацією, що виникла внаслідок значних атмосферних опадів просимо розглянути можливість надання місту Луцьку фінансової допомоги з резервного фонду держбюджету. Вартість завданих збитків місту буде надана після їх обрахування».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: негода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Луцьк це де - волінякі, бандєрівци - нєа не даємо.
Відповісти
Останні новини
Луцьк просить в Азарова грошей на ліквідацію наслідків зливи. ДОКУМЕНТ
01 серпень, 2013, 14:48