Суд оштрафував умільця з Волині, який сконструював та випробовував літальний апарат

Суд оштрафував умільця з Волині, який сконструював та випробовував літальний апарат
На Волині чоловік самостійно виготовив літальний апарат та незаконно здійснив політ на ньому, за що й отримав покарання.

Про це стало відомо з вироку Турійського районного суду Волинської області. Пишуть Волинські новини.

Впродовж березня-травня минулого року обвинувачений, використовуючи заводські та саморобні деталі й агрегати, самостійно виготовив літальний апарат аматорської конструкції – автожир.

Літальний апарат був без державних реєстраційних і опізнавальних знаків, оснащений крилами, лопатями та штовхальним гвинтом, що приводиться в дію за допомогою двигуна типу «Rotax». Чоловік не зареєстрував апарат у Державному реєстрі цивільних повітряних суден України та не мав необхідних дозвільних документів на здійснення польотів.

26 липня умілець привіз автожир у село Радовичі Турійського району. Саме в цьому селі обвинувачений здійснив пробний політ. А приземлився на злітно-посадкову смугу аеродрому на території фермерського господарства ТОВ «Аміла». Літальний апарат волинянин підігнав впритул до воріт ангару, де розташований музей ретротехніки. У цей час до музею під`їхав автобус та приватні автомобілі з екскурсантами, серед яких були неповнолітні. Своїми діями обвинувачений створив реальну небезпеку для життя людей, які не були належним чином попереджені про появу літального апарату та пов`язані з цим можливі тяжкі наслідки.

Як зазначено у вироку, літальний апарат не був зареєстрований, а сам обвинувачений не пройшов навчання, яке необхідне для виконання польотів. Також він не погодив польоти з органами обслуговування повітряного руху (ОПР) і органами управління Повітряних Сил Збройних Сил України.

Прокурор та обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості. Тож чоловіку присудили покарання у виді штрафу в 17 тисяч 850 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Країна дурнів, людина з руками і мозгами нікому не нашкодила, помилилась, необізнана була, ентузіаст, мрійник - штраф йому 17 тис, п'яне бидло без попереджень про тяжкі наслідки на авто збиває насмерть пішохода - посварили пальчиком. Оце так правосуддя...
Відповісти
А це щоб не був розумний
Відповісти
Суддя перевищив повноваження бо він не експерт встановлювати тип транспортного засобу. то 1, не можана застосовувати термін летальний апарат бо нема висновку сертифікату чи іншого документу і без проведння належних експертиз то не більше ніж самоуправство і перевищення службових суддею..
Відповісти
Ціна навчання?(теорія+практика) Хто з "простих" потягне?
В цій державі багато невідповідностей.
Моя повага до конструктора та співчуття з приводу штрафу.
Відповісти