Інтер’єрус – великий вибір ексклюзивних шпалер на будь-який смак*

Інтер’єрус – великий вибір ексклюзивних шпалер на будь-який смак*
Незважаючи на те, що багато хто плутає вінілові та флізелінові шпалери, схожі вони, напевно, лише у питаннях ціни. В іншому ж це два різних оздоблювальних матеріали, які мають свої особливості. Який же з них обрати? Вже зараз ви можете придбати і той і інший вид шпалер тут – на сайті інтернет-магазину «Інтер’єрус» ви знайдете найстильніші шпалери для будь-яких приміщень. Ми ж порівняємо вінілові та флізелінові шпалери на основі різних характеристик.

Зносостійкість та довговічність


У кожного з цих двох видів шпалер термін експлуатації приблизно однаковий, але при цьому різні умови використання. Вініл невибагливий й такі шпалери можна клеїти практично у будь-якій кімнаті – він не боїться вологи, легко очищається та не вбирає бруд. Примхливий флізелін більш вимогливий у догляді – навіть при незначному впливі на поверхні можуть залишитися вм'ятини чи подряпини.

Можливість приховати недоліки стін


Спінений вініл – кращий маскувальник недосконалостей основи. Його пухка поверхня добре коригує нерівності та перепади, роблячи їх менш помітними. Флізелінові шпалери краще клеїти на стіни з невеликими тріщинами у місцях, де є ймовірність усадки, наприклад, у новобудовах.

Стійкість до вологи


ПВХ плівка повністю стійка до впливу вологи. Полімер не дає їй проникнути в основу полотна, за рахунок чого вінілові шпалери можна поклеїти у приміщеннях з підвищеною вологістю. Флізелінові полотна на основі целюлози, навпаки, мають високу гігроскопічність, тому їх клеять тільки у сухих приміщеннях.

Складність поклейки


Флізелінові шпалери клеються найпростіше. Досить змастити спеціальним клеєм стіну та прикласти до неї полотно. Більш товсті вінілові полотна клеїти складніше, бо клеєм потрібно змащувати не тільки стіну, але й самі шпалери. Якщо вінілові шпалери на паперовій основі, попередньо потрібно почекати поки вони злегка розмокнуть й тільки після цього прикладати до стіни.

Дизайн


Вінілові шпалери можуть похвалитися найрізноманітнішим дизайном на будь-який смак – багата колірна гамма, велика кількість текстур та малюнків, можливість імітації натуральних матеріалів та інші декоративні ефекти допоможуть прикрасити будь-який інтер'єр. Флізелінові шпалери відрізняються більш простим дизайном. Однак за рахунок особливої технології виробництва такі полотна виходять дуже міцними з чітко вираженим красивим рельєфом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.