У Львові влаштували акцію масового годування дітей грудьми. ФОТО

У Львові влаштували акцію масового годування дітей грудьми. ФОТО
У центрі Львова кільканадцять жінок влаштували акцію масового годування дітей грудьми.

Захід відбувся 3 серпня на площі біля пам'ятника Тарасові Шевченкові, - пише Газета.ua.

Акцію приурочили до Міжнародного тижня підтримки грудного вигодовування.

Об 11:00 на площі зібралось більше 10 молодих сімей з грудними дітьми та старшими.

"Ми прийшли, щоб закликати матерів годувати грудьми. Адже це найкращий спосіб вигодовування дитини, який є натуральним і таким, котрий сприяє розвитку дитини, - розповіла молода матір Ірина. – І шкода тих дітей, яких змушують їсти різні хімічні суміші. Своїм прикладом хочемо показати іншим матерям, що це добре годувати грудьми".

Розпочався захід із виступу дитячого танцювального колективу. Після чого близько півтора десятка матерів присіли на підніжжя пам'ятника, оголили перси й почали вигодовувати дітей. Тим часом їхні чоловіки й старші діти стояли поруч й знімали усе на камери.

"Місяці на шостому першої вагітності я почала активно читати й дізнаватись, як правильно доглядати за дитиною, - розповідає учасниця акції Ольга Безкоровайна . – Потім пішла на навчання у церкву Святого Йосафата, там мені дали книгу про грудне годування. От з народження й годую. Уже 2 роки і три місяці".

Допоки матері годували поруч у народних костюмах танцювали хлопчики й співала місцева артистка. Деякі з дітей соромились натовпу людей і відмовлялись їсти.

"У дітей, що харчуються грудним молоком, набагато міцніший імунітет за дітей, що харчуються кашами, - продовжує Ольга. – У мене двоюрідна сестра до трьох місяців годувала і все. Дитина постійно на щось хворіє, а у нас із Зоряною були лише в рік проблеми зі здоров'ям, а так все гаразд. По самій дитині видно. Що вона здорова й активна".

Після вигодовування організатори провели вікторину серед мам на знання правил і норм вигодовування дітей. Найобізнанішій вручили грамоту.

"Ми до 6 місяців годували лише молоком, а потім почали педагогічний прикорм, тобто те ж, що і мама їсть у додачу до молока, - розповіла жінка. - Якщо молоко зникає, то потрібно постійно дитину носити шкіра до шкіри, годувати дитину за вимогою. Тоді молоко має відновитись".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Львів
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таке враження що хтось ціцьок не бачив.
Відповісти
Збоченці!!!
Відповісти
Скоро ще будуть вуйки організовувати акцію масового знімання і одягання памперсів. Дурні тітки...
Відповісти
Враження що попередні коментатори недозріли до батьківства... Дурні ті матусі які заради "своєї фігури" в перші ж місяці переводять немовлятко на хімію з баночок. А потім дивуються чого ж то їхні дітки так багато хворіють, а деякі і помирають в школі на фізкультурі...
Відповісти
Останні новини
У Львові влаштували акцію масового годування дітей грудьми. ФОТО
03 серпень, 2013, 15:40