Луценко у Луцьку розповів, як будувати нову Україну

Луценко у Луцьку розповів, як будувати нову Україну
Під час візиту до Луцька політик Юрій Луценко презентував проект Третя Республіка та озвучив своє бачення розбудови нової України.

Про це йшлося 3 серпня під час зустрічі громадського діяча з журналістами у конференц-залі ВолиньМедіа.

За його словами, ідея Третьої Республіки прийшла до нього, коли він сидів у в'язниці.

На переконання політика, нині Україна живе в Другій Республіці, тобто країні, яка є наступницею Української Радянської Соціалістичної Республіки. Для переходу на нову сходинку, вважає Луценко, українці повинні припинити думати персонально. Зокрема, й під час виборів.

"Говорячи про вибори 2015 року, ми повинні відповісти на запитання не лише про необхідність зміни президента, але й про необхідність системних змін. Закладення нового фундаменту держави європейського зразка", - каже політик.

На його думку, нинішні політичні та громадські лідери, які хочуть змінити країну, повинні запропонувати народу відповіді на чимало запитань. Для прикладу, як збудувати українську націю та як припинити внутрішню "війну".

"Потрібно створити відповідну програму... І створити не партію, і не громадську організацію, а широке об'єднання громадян... Створити організацію на кшталт Народного Руху України. Яка примусить політиків рахуватися з народним уявленням про вибір", - зауважив він.

Також Луценко висловив думку, що народ хоче в 2015 році почути в опозиційних політиків: хто єдиний кандидат на виборах Президента України, якою буде програма і гарантії, що вибори не завершаться торгівлею за квоти та інші привілеї.

Окрім цього, він багато говорив про зміни в нинішній правоохоронній системі, яку він назвав каральною. Мовляв, режим на чолі з Віктором Януковичем використовує силовиків у власних корисливих цілях.

Зокрема, політик бачить п'ять кроків реформування "каральної" системи в "правоохоронну".

На його думку, потрібно кардинально змінити законодавство, а в 2015 році новий Президент України має ліквідувати Генеральну прокуратуру, міністерство внутрішніх справ та суди.

"Більшість у Верховній Раді в той ж день, щоб не спричинити правового колапсу, має ухвалили нові закони, які змінять правоохоронну систему", - мовив Луценко.

Опісля, за словами політика, потрібно провести люстрацію в усіх правоохоронних структурах, а в процедуру набору працівників включити перевірку на детекторі брехні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Луценко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гарні думки. Для "просвітлення" кожному політику варто в тій чи іншій мірі (на деякий час) пройти шляхом Луценка.
Відповісти
не мав часу щось будувати, пив оковиту. Тепер повчає...
Відповісти
"....в 2015 році новий Президент України має ліквідувати Генеральну прокуратуру, міністерство внутрішніх справ та суди.
"Більшість у Верховній Раді в той ж день, щоб не спричинити правового колапсу, має ухвалили нові закони, які змінять правоохоронну систему", - мовив Луценко. І забув добавити: і в той же день всіх звільнити і набрати нових "шуцманів" (чи як будуть називатись нові правоохоронні органи?), яких привезуть з Марса"! Що з людьми робить "повітря свободи" після тюремних нар!
Відповісти
Пяный проспится - дураки никогда!!! первым трем коментаторам
Відповісти
язиком тріпати не ціпом махати
Відповісти
мусорок фуфло гонит
Відповісти
І чого ви всі в нього такі "влюбленные"? Невже боїтеся?
Відповісти
Розмито і без конкретики, без механізмів втілення ... Хоча сама ідея (зміни системи влади) є перспективною і без такої зміни ніяких корисних змін у державі не слід очікувати.
Відповісти
Останні новини
Луценко у Луцьку розповів, як будувати нову Україну
03 серпень, 2013, 16:08