Перші помилки при виборі акумуляторних батарей для авто*

Перші помилки при виборі акумуляторних батарей для авто*
Як правило, в середньому кожні 5 років автомобілісти змінюють джерело живлення на своєму транспортному засобі. Часом це буває не так легко, адже різновидів акумуляторних батарей для автомобілів в наш час існує достатня кількість, щоб зламати голову при виборі відповідного варіанту. Ми розповімо про найпоширеніші помилки автолюбителів на першому етапі цього процесу.

Призначення АКБ


Для початку потрібно зрозуміти, що собою являє автоакумулятор. Джерело живлення - важлива деталь будь-якого пристрою і кожного транспортного засобу. В останньому випадку він відповідає за роботу різних елементів системи в той час, коли двигун на холостому ходу з незначною частотою обертів колінчастого вала або ж зовсім заглушений. Крім того, якщо генератор не справляється з харчуванням всіх споживачів енергії в авто, АКБ вступає в справу, не дивлячись на те, що мотор працює на високих частотах.

Типові помилки при заміні джерела живлення


Рано чи пізно всі автовласники стикаються з проблемою вибору нового автоакумулятора.

Однак, часто це не так легко, як здається, адже не існує одного єдиного АКБ. Тому поширеною помилкою автолюбителів є найпростіший вихід із ситуації - взяти те, що порекомендували знайомі.

Логічно, що друзі вам поганого не порадять, до того ж, ви і самі могли бути свідком того, як довго і надійно прослужило пристрій. Але треба пам'ятати, що машини бувають різні, як і умови експлуатації. Крім того, всі використовують їх з різною метою, споживаючи абсолютно різна кількість енергії.

Неправильно також замінювати несправність приладу такий же моделлю.

По-перше, якщо вона вийшла з ладу, це вже привід сумніватися в її якості. Звичайно ж, якщо тільки вона не прослужила вам довше, ніж передбачалося, або ж своїм несправним станом вона зобов'язана поганим обслуговуванням і експлуатацією.

По-друге, модель, яку ви використовували раніше, можливо просто не відповідала вимогам автовласника.

Грамотний підхід до вирішення проблеми
Основними критеріями вибору АКБ є:

  • ємність;

  • пусковий струм;

  • електрорушійна сила;

  • типорозмір.


  • Найкращий варіант - звернутися до кваліфікованих спеціалістів у спеціальний сервіс. Там вам можуть порадити купити аккумулятор Varta саме для вашого авто, точно описавши характеристики пристрою. Якщо ви не знаєте який вам потрібен точно акумулятор, ви завжди можете знайти його в інструкції по експлуатації автомобіля.

    "Джерело: autoklema.com.ua"

    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    • Статус коментування: премодерація для всіх
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.