Vesti.ua – тримай руку на пульсі останніх українських новин *

Vesti.ua – тримай руку на пульсі останніх українських новин *

Кожен 10-й шлюб в Україні – неофіційний. Як захистити свої права?


Тенденція відмови від офіційного шлюбу між громадянами України починає простежуватися все частіше. Особливо помітно це серед людей до 30-и років, а також серед більш старшого покоління після 50-и років, для якого для спільного проживання реєстрація шлюбу зовсім не пріоритетна. Останні новини України розповідають, що майже кожен десятий шлюб є незареєстрованим, або як це прийнято називати «цивільним» чи «громадянським», що не зовсім вірно, адже саме так правильно зазивати офіційний союз, оформлений у відповідних державних органах.

31 березня прес-служба міністерства юстиції України у своєму офіційному акаунті у Facebook розмістила відповідне повідомлення з представленою статистикою про те, що кількість неофіційних шлюбів поступово збільшується. Однак за заявою відомства, навіть не оформлені офіційно відносини можуть також захищатися законом. Для цього необхідно укласти з партнером договір про спільне проживання, щоб мати можливість в майбутньому захистити себе юридично та мати право на нажите спільно майно.

Укладення даного договору можливо в тому випадку, якщо ніхто зі сторін не перебуває в офіційному нерозірваному шлюбі. Завіряти такий договір у нотаріуса не обов'язково, але варто відзначити переваги цієї юридичної процедури:
· При завіренні договору нотаріус перевіряє дієздатність, правоздатність та дійсну волю обох сторін, що мінімізує можливість визнання договору недійсним;
· Нотаріальне засвідчення на офіційному рівні закріплює права на майно та правовий режим майна, яке було придбано під час спільного проживання;
· Договір може служити в якості доказу під час ведення судового процесу по праву прикликання до спадкування майна у четверту чергу.

Зараз в інтернеті можна побачити безліч оголошень того, як громадяни України «пропонують себе» за матеріальну винагороду в якості тимчасового чоловіка чи дружини з метою отримання за рахунок фіктивного шлюбу громадянства для іноземців. Наші співгромадяни також не гребують користуватися подібними хитрощами, щоб отримати громадянство в США або ЄС за рахунок фіктивного тимчасового шлюбу.

В Україні ж за останній рік було зареєстровано у 5 разів більше шлюбів, ніж розлучень – судити ж про те, яка частка з них фіктивних залишається неможливим.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.