Лікування кореневих каналів зубів. Чи варто його боятися?

Лікування кореневих каналів зубів. Чи варто його боятися?
У багатьох людей лікування кореневих каналів викликає неприємні асоціації, тому вони намагаються його уникати. Проте, факт у тому, що ендодонтія дозволяє зберегти власний зуб і відновити його пізніше. Це ефективна альтернатива видаленню зуба, ураженого пульпітом. Варто враховувати, що сучасні стоматологічні методи істотно відрізняються від тих, що застосовувалися ще кілька років тому. Що ж можуть запропонувати пацієнтам лікарі-ендодонтисти в сучасній стоматології? Про це ми дізналися у вінницької клініки Dr.Miller.

Видалення тканини замість отруєння
У минулому першим етапом ендодонтичного лікування була девіталізація, тобто отруєння пульпи спеціальним препаратом. Проте зараз від цього методу відмовляються; його використовують лише в обґрунтованих, обмежених випадках. Замість звичайного отруєння проводиться екстирпація пульпи, що полягає у видаленні ураженої тканини під місцевою анестезією. На відміну від девіталізації, при цьому стоматолог може провести відповідне лікування кореневих каналів протягом одного візиту. Раніше доводилося чекати близько двох тижнів.

Безболісність
Багато людей, які побоюються відвідування стоматолога, найбільше бояться болю. Однак зараз у стоматологів є кілька варіантів анестезії, тому всі види ендодонтичних процедур непомітні для пацієнта. До них належать, серед іншого, методи внутрішньом'язової анестезії та введення під окістя, які ефективно зменшують біль під час препарування каналів. У крайньому випадку, при сильному занепокоєнні можна також пройти таке лікування під повним наркозом.

Швидкі результати лікування
Завдяки усуненню необхідності вбивати зуб скорочується час лікування кореневих каналів, яке раніше могло тривати навіть кілька тижнів. Наразі процедура може бути завершена і за одне відвідування, хоча багато в чому це залежить від індивідуального випадку пацієнта. На збільшення терміну може вплинути, наприклад, кровотеча з каналів, але лікування можна продовжити на наступний день. Завдяки цьому зменшиться біль і ризик розмноження бактерій.

Варто також зазначити, що сьогодні в області ендодонтії використовується спеціалізоване обладнання, а також методи терапії під мікроскопом, що дозволяють забезпечити максимально можливу точність препарування каналів. Це, у свою чергу, зводить до мінімуму ризик будь-яких ускладнень після лікування.

Таким чином, не варто боятися лікувати кореневі канали. Якщо ви звернетеся до професіоналів у надійну клініку, то ця процедура мине швидко й комфортно, а також допоможе зберегти ваш зуб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лікування кореневих каналів зубів. Чи варто його боятися?
01 квітень, 2021, 12:17