Тарас Чекурда: як працює дельфінотерапія в Україні*

 Тарас Чекурда: як працює дельфінотерапія в Україні*

Тарас Петрович Чекурда запрошує на дельфінотерапію у дельфінарій «Оскар»


Вчені давно підтвердили, що спілкування з дельфінами неймовірно корисне для емоційного стану людини, а особливо для дітей. В Україні є кілька наявних дельфінаріїв, що пропонують послуги дельфінотерапії для дітей, у яких спостерігаються психоемоційні розлади. Найбільший з них – дельфінарій «Оскар», співзасновником якого є український бізнесмен, меценат та політик Тарас Петрович Чекурда.

Дельфінарій «Оскар» володіє особливою фасолевидною формою, яка ідеально підходить для комфортного життя дельфінів, а також виступів й спілкування з відвідувачами. Усього у дельфінарії два великих басейни: один відведений спеціально для виступів, а другий для дельфінотерапії з дітьми. Як заявляє Тарас Чекурда, попри те, що офіційною медициною дельфінотерапія не визнана як доказовий метод лікування та психотерапії, у дельфінарії «Оскар» діти, спілкуючись з дельфінами, отримують колосальне задоволення, що сприяє поліпшенню їх стану.

Як каже Тарас Чекурда, спостерігаючи за тим які результати приносить дельфінотерапія, можна відзначити її високу ефективність у соціальній адаптації дітей з особливими потребами.

Думка лікарів про дельфінотерапію


Дельфіни видають особливий ультразвук, який на думку лікарів сприяє оздоровленню нервової системи на клітинному рівні. Ці дивовижні тварини здатні також розпізнавати вібрації людського організму – завдяки цьому дельфіни можуть виявляти проблеми з внутрішніми органами та цілюще впливати на них.

Можна відзначити багато переваг дельфінотерапії при лікуванні психоемоційних розладів у дітей:
· Відбувається соціальна адаптація дитини;
· Розвивається здатність виходу з самоізоляції, яка вважається ознакою дитячого аутизму;
· Задовольняється потреба в емоційному зв'язку та контактах;
· Поліпшуються депресивні стани, з'являється бажання жити.

Дорослій людині спілкування з дельфінами не менш корисно – воно допомагає розірвати замкнуте коло негативних почуттів та думок, вийти з пригніченого емоційного стану, впоратися зі стресом. Особлива ефективність дельфінотерапії відзначається при лікуванні різних хронічних захворювань у дітей та підлітків. Спілкування з дельфінами стане додатковою терапією, яка поверне дитині радість, позитивний настрій та бажання швидше стати здоровим.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Тарас Чекурда: як працює дельфінотерапія в Україні*
05 квітень, 2021, 21:34