Торшери: правила вибору*

Торшерами називають окремий світильник, який встановлюється на підлозі. Він складається з підстави, довгою штанги і самого освітлювального елементу. Зазвичай їх ставлять поруч з диваном, ліжком або кріслом і використовують під час читання або просто в якості додаткового джерела світла.

Перш ніж вибрати декоративні торшери, потрібно визначитися, яка саме модель вам підійде. Вони випускаються в різному виконанні, тому до підбору потрібно підходити максимально виважено, щоб виріб дарувало вам радість і ідеально відповідало інтер'єру. Сучасні виробники випускають такі типи торшерів:

1. Декоративні. Вони використовуються для прикраси приміщення. Як правило, мають незвичайну форму, створюють різні типи світлових потоків: спрямований, розмитий, пляма і ін.

2. Функціональні. Відносяться до класичних, застосовуються для освітлення певної зони. Як правило, створюють приглушене світловий потік. Зазвичай мають абажур, що розсіює світло.

У більшості моделей використовується одна лампа (розжарювання або світлодіодна). Але існують моделі і з декількома джерелами світіння. Зазвичай їх ставлять на різних рівнях і орієнтують в різні боки.


Різновиди виробів


Насамперед потрібно визначитися, для яких цілей буде використовуватися торшер і де саме його встановлять. Саме на підставі цього і робиться підбір. Форма у виробів може бути різною:

1. Прямий. Вважається класичним. Штанга-тримач зазвичай робиться з металу або дерева, зверху надівається абажур, м'яко розсіює світло. Підходить для приміщень, оформлених в стилі класики або мінімалізму.

2. З треногою. Більш цікава і сучасна модель, яка ідеально виглядає в кімнатах в стилі техно, модерн та ін. Може бути обладнана додаткова поличка, на якій можна зберігати книги або інші предмети.

3. Арочний або «вудка». Верхня частина штанги загинається горизонтально, а плафон висить над певним місцем. Виглядають такі вироби дуже красиво і декоративно, але читати під ними не дуже зручно через спадного вертикально вниз потоку.

4. З додатковим джерелом світла. Головний використовується для освітлення кімнати або певної зони, а допоміжний - для читання або рукоділля. Подібні моделі дуже зручні і відмінно підходять для сучасних інтер'єрів.

5. З гнучкою штангою. Вона може змінювати свою форму: підніматися, опускатися, нахилятися. В основі звичайно лежить шарнірне з'єднання. Такі вироби добре зарекомендували себе в невеликих приміщеннях: їх можна використовувати для додаткового освітлення столу, робочої зони та ін.

Існують і інші типи конструкцій, але саме ці вважаються найбільш поширеними.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.