Карантин: телебачення проти інтернету*

Карантин: телебачення проти інтернету*
Останнім часом до телебачення, як основного засобу отримання інформації, додався інтернет. На жаль, поки комп'ютеру ще далеко до ТВ. За оцінками фахівців, тільки 27,5% населення черпає інформацію про новини в Україні з мережі. 74% все так же отримують відомості з передач ТВ. І це незважаючи на те, що згідно з зібраними держслужбою статистики даними, в країні 25 млн. 683 тис. фізосіб є користувачами інтернету, і тільки 2 млн. 440 тис. користуються платними телебаченням.


Особливості інформації з інтернету


Як показують опитування, 27% українців отримують інформацію з вітчизняних новинних інтернет-агрегаторів, близько 25% - з соцмереж, 18% - з розповідей колег, сусідів і родичів. Близько 5% повідомляли, що отримують інформацію про Україну з російських джерел (69% - з супутникових каналів, 13% - через трансляції в інтернеті, 8% - з кабельного телебачення). Перевіряють отриману інформацію з інших джерел близько 35% респондентів.

У користувачів інтернету на соцмережі доводиться досить велика частка. Опитування показало, що найбільш затребуваним джерелом інформації про те, що відбувається в країні і світі є "Facebook", відомості з нього вважають достовірними 74% українців. Близько 15% отримують дані з мережі "ВКонтакте", близько 10% черпають відомості в "Одноклассниках".

За час локдауна, який змусив величезна кількість користувачів перейти на роботу з дому по комп'ютеру, число активних споживачів інформації через інтернет значно зросла. Але все ще значно відстає від тих, хто дивиться новини по телевізору.

Потрібно також відзначити, що про те, що відбувається в Україні, останні новини з інтернету отримує найбільш активна і працездатна частина населення у віці від 18 до 45 років. Тоді як серед телеаудиторії велику частку становить молодь (від 4 до 18) і старше покоління (50 років і старше).

Що показує телебачення


Основним джерелом, що формує громадську думку, залишаються центральні телевізійні канали. Рівень довіри до них, згідно з проведеним соцопитуванням, становить 41%.

Як показало дослідження, проведене компанією "Київстар ТВ", користувачі під час локдауна стали дивитися телебачення приблизно на 30% більше. А також на 65% збільшився перегляд відеотек.

Легко відстежується відвідування тематичних каналів, які транслюють переважно фільми і передачі для дітей (їх аудиторія виросла на 18%). Серед переглянутих фільмів лідирують бойовики, мультфільми і серія про Гаррі Поттера.

Виріс рейтинг і у гумористичних передач, таких як "Ліга сміху" і "Світ навиворіт".

Розширилася аудиторія і у загальноосвітній передачі "Всеукраїнська школа онлайн", число її глядачів зростає на 28% в тиждень. Найбільш популярні розміщені в відеобібліотеці уроки з англійської мови, всесвітньої історії та математики.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.