Уайт-спірит - незамінний помічник в різних сферах діяльності та побуті*

Уайт-спірит - незамінний помічник в різних сферах діяльності та побуті*
Уайт-спірит - бензиновий розчинник, який може містити до 50% вуглеводнів з кожної групи; бензин з прямою перегонкою малих сірчистих видів нафти. Отримують його шляхом прямої нафтової перегонки у вузькому діапазоні температур 155-200С. Розчинник уайт-спірит, дуже швидко розчиняє різні органічні сполуки, він також швидко випаровується, властива корозійна агресивність.

Уайт спірит представляє собою висококиплячу фракцію з бензину. Він є нафтовим розчинником змішаного складу. Саме тому від дуже поширений та може використовуватись в різноманітних сферах діяльності та господарстві.

Де застосовується речовина


Уайт-спірит постійно застосовується в якості головного розчинника при фарбуванні у лакофарбовій промисловості, за допомогою якого здійснюється розведення:
• олійної фарби.
• алкідної емалі та різноманітних лаків, різної грунтовки
• шпаклівки окремих марок: МЛ (меламінова), МЧ (сечовинна), ПФ (пентафталева), М (олійно-стирольна та алкідно-стирольна), ВН (дівінілацетіленова, етінолева), а також самої популярної - оліфа та мастика на основі бітуму та каучуку.

Основною його перевагою є те, що серед інших розчинників, використовуваних при роботі з ЛФМ, він має найменшу токсичність і вогненебезпеку. Як наслідок, White Spirit активно застосовується при роботі з матеріалами на основі алкідних смол, бітуму та каучуку, а також деяких масел.

Не секрет, що розчинник Уайт-спірит активно застосовують при фарбувальних роботах не тільки для розрідження того чи іншого лакового та фарбового матеріалу, але і для відмивання фарби з поверхонь. Знову ж, всім відомо, що найчастіше ним же видаляють плями фарби, емалі або лаку з поверхні шкіри.

Уайт-спірит є пожежобезпечною речовиною. Його транспортування і робота вимагає суворого дотримання правил пожежної безпеки, а також технічної безпеки. Зберігати його можна тільки в герметично закритій тарі, в приміщенні з хорошою вентиляцією і далеко від джерел вогню і нагрівальних приладів. Рекомендується застосовувати хімстійкі рукавички та спецодяг.

При зберіганні уайт-спіриту слід дотримуватися температурного режиму. При температурі в сорок градусів нижче нуля розчинник втрачає свої властивості, а при нагріванні понад сорока градусів тепла може бути помірно пожежонебезпечний. Місткості з розчинником потрібно тримати подалі від дітей, приміщення для зберігання бажано регулярно провітрювати.

Якщо ви бажаєте придбати Уайт-спірит, слід детально ознайомитися з продукцією та оформити замовлення через корзину або по телефону. Замовляти через інтернет магазин досить просто, та вам не потрібно витрачати час, достатньо зробити замовлення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.