Росіяни заявили про свої права на твори Булгакова

Росіяни заявили про свої права на твори Булгакова
Твори відомого письменника Михайла Булгакова «Майстер і Маргарита» і «Собаче серце» були вилучені з каталогу онлайн-бібліотеки Максима Мошкова на вимогу московського видавництва «Проспект».

Про це повідомляє Буквоїд із посиланням на засновника однієї з найпопулярніших в Рунеті бібліотек Lib.ru Максима Мошкова.

Виявилося, що ще восени видавець сповістив власника бібліотеки про свої права на розповсюдження двох найвизначніших творів російської літератури XX століття. Згідно з політикою ресурсу, Мошков підкорився вимогам правовласника.

Четверта частина Цивільного кодексу РФ свідчить, що твір знаходиться під охороною авторського права протягом життя автора, плюс 70 років з 1 січня наступного року після його смерті. У разі, якщо книга була опублікована після смерті автора, термін обчислюється з 1 січня року, наступного після моменту публікації.

Булгаков помер в 1940 році - 70 років від дня його смерті минули 10 березня минулого року. Але роман «Майстер і Маргарита» був опублікований в 1966 році, а «Собаче серце» — в 1968 році, відповідно, терміни закінчаться лише в 2037 і 2039 році.

Інші твори Булгакова, що з'явилися у пресі за його життя, а також невидані варіанти «Майстра і Маргарити» в каталозі Lib.ru, як і раніше, доступні.

Трохи більше року тому Мошков заявив, що з понад 40 тисяч творів, які представлені в каталозі бібліотеки з 15-річним стажем, на прохання правовласників було прибрано всього близько 150.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Росіяни заявили про свої права на твори Булгакова
14 лютий, 2012, 11:06