Десять причин купити велосипед дитині

Десять причин купити велосипед дитині
Катання на велосипеді – це не лише улюблене, а й корисне заняття для дітей. В останні роки смартфони і комп’ютери заповнили вільний час підлітків, що негативно впливає на самопочуття і здоров’я. Такий спосіб життя неприйнятний для несформованого організму. Саме велосипед допоможе витягнути дитину з дому і весело провести час. Тим більше кожному подобається процес підкорення доріг, швидкість і нові пригоди. Розглянемо ключові переваги від катання на велосипеді для здоров’я дитини.

Тренування м'язів


Катання на велосипеді розвиває м'язи ніг, преса, рук, сідниць, покращує кровообіг малого таза. Прогулянки сприяють підвищенню витривалості, зміцненню серця і судин. За таким відпочинком в компанії однолітків час летить непомітно. Поступово розширюється географія прогулянок. При цьому зростання навантаження буде лише корисним, оскільки є поступовим і ненав'язливим.

Обмін речовин і приплив кисню


Коли дитина катається на велосипеді, її легені інтенсивно працюють, збагачуючи кров киснем. Фізичні навантаження в юному віці благотворно впливають на розвиток організму. Замість затхлого повітря закритого приміщення потрібно якомога більше часу проводити в зеленій зоні, катаючись на велосипедних доріжках. Рухова активність має також переваги:

• покращення обміну речовин;

• приплив адреналіну;

• гарний апетит.

Після тривалої велопрогулянки дитина навряд чи зможе відмовитись від ситної і корисної їжі, що позитивно впливає на його організм.

Здорова постава


Досить складно батькам і вчителям стежити за поставою, а вдома діти часто роблять уроки без нагляду. В результаті до випускного класу мало не у половини учнів сколіоз. Велосипедні прогулянки стануть гарною профілактикою від викривлення хребта. За кермом велосипеда дитина тренує м'язи спини, одночасно розвантажуючи хребетні диски, оскільки опирається руками на кермо.

Гарний зір і тренування вестибулярного апарату


Їзда на велосипеді змушує постійно тримати рівновагу, тренує вестибулярний апарат. У дитини розвивається координація рухів. Ще одна перевага - користь для зору. Навчання і розваги в інтернеті часто призводять до короткозорості. При катанні на велосипеді відбувається тренування м'язів очей, вони стають більш еластичними.

Гарний імунітет


Велосипедні прогулянки досить корисні для імунітету дитини. Організм, який тренується, звикає до постійних навантажень, буде набагато легше переносити застуду, різні інфекції, захворювання дихальних шляхів. Потрібно кататись в парку, за містом, там повітря значно чистіше. Від їзди на велосипеді вулицями, затягнутим міським смогом, буде більше шкоди, ніж користі.

Концентрація уваги


Юному байкеру необхідно одночасно виконувати кілька дій: крутити педалі, тримати кермо, слідкувати дорогою. Також потрібно звертати увагу на пішоходів, тварин. Підліткам, що вивчають нові околиці, багато їздять по загальній дорозі, потрібно дотримуватись правил дорожнього руху.

Відсутність стресу


Надлишок інформації, конфлікти з однолітками і високі вимоги з боку дорослих можуть стати причиною стресу у дитини. Ланцюжок школа-уроки-інтернет - не найкращий варіант. Розумові навантаження потрібно обов'язково чергувати з фізичними. Велопрогулянки дозволяють відволіктись, заспокоїти нервову систему. Після проведення часу на свіжому повітрі мозок відпочиває, тому легше зробити домашнє завдання, сконцентруватися на виконанні певної роботи. Вночі ваша дитина буде спати досить міцно і спокійно.

Соціалізація


Коли з’являється велосипед, дитина починає тягнутись до дітей з аналогічним зайняттям. Таким чином діти об’єднуються за принципом любові до спорту. Поступово з’являються нові друзі, з якими буде цікаво крутити педалі, ділитись враженнями.

Підйом в гору і спуск вниз, їзда наввипередки сприяють досить цікавому проведенню часу. Фізична активність, свіже повітря сприяють виробленню гормонів щастя, що носять назву ендорфіни. Вони сприяють позитивному сприйняттю навколишнього світу, роблять людину щасливою. Після вело прогулянки у підсумку дитина надовго збереже піднесений настрій, відмінне самопочуття і отримає користь для здоров`я.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.