Відмінність оригінальних і відтворених лікарських засобів*

Відмінність оригінальних і відтворених лікарських засобів*
Щоб купити оригінальний лікарський засіб і уникнути підробок, потрібно приділити увагу і час пошуку. Знайти таблетки надійних виробників простіше через інтернет. На сайті https://zdorovi.com.ua/ зібрані всі перевірені аптеки, оформляючи замовлення на яких можна бути впевненими в якості товару.

Чим оригінальні препарати відрізняються від відтворених


Оригінальний лікарський препарат - це той який був винайдений на основі інноваційної формули, отримав всі необхідні ліцензії, сертифікати та є запатентованим. Коли фірма отримує патент на його виробництво, інші фірми не можуть вже його випускати. Тому в багатьох випадках вони починають випускати відтворений препарат або дженерик.

Дженерик - це відтворення препарату-оригіналу, але на нього патенту немає. До складу зазвичай входить таку саму діючу речовину, тому його застосування надає належний терапевтичний ефект. Відрізнятися відтворене ліки від оригінального може лише наявністю або відсутністю додаткових компонентів. При цьому його вартість в рази дешевше, що пояснюється відсутністю клінічних і доклінічних досліджень.

В інструкціях до відтвореним медикаментів немає вказівок виробників про те, що вони не мають патенту. Тому деякі несвідомо купують і застосовують дженерики. Вони продаються в багатьох аптеках, тому важливо підходити до вибору і купівлі ліків відповідально.

Чому вибирати підробку може бути небезпечно


Головна відмінність оригінальних засобів і їх підробок, нехай і з однаковою діючою речовиною, в тому, що допоміжні компоненти, що входять до складу, відрізняються. І це основна причина, чому варто обирати оригінали. Навіть невелике розходження в складі може негативно позначитися на ефективності і викликати побічні ефекти. У відтворених лікарських засобів перелік побічних явища і випадки їх появи в рази більше.

Особливо важливо уникати дженериків в таких випадках:

• при серйозних захворюваннях серцево-судинної системи, таких як ішемічна хвороба, інфаркт міокарда та інших;

• при всіх видах діабету (допоміжні компоненти дженериків, часто небажані при діабеті);

• при тривалому прийомі препаратів, особливо довічне;

• при схильності до алергії і / або наявності непереносимості хоча б одного з компонентів дженерика;

• для лікування дітей, вагітних жінок, людей похилого віку і тих, хто має важкі хронічні захворювання.

Зручний і перевірений спосіб купувати перевірені ліки - замовляти їх на сайті zdorovi.com.ua. На ньому можна знайти багато засобів, причому при покупці онлайн їх ціна зазвичай нижче, ніж в звичайних аптеках.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.