Росія розпочала з Україною «митну» війну

Росія розпочала з Україною «митну» війну
Із 14 серпня поточного року митна служба Росії внесла до переліку «ризикових» усіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час заблокувало поставку товарів з України.

Про це повідомили у прес-службі Федерації роботодавців України (ФРУ), ‒ пише Кореспондент.

Як уточнюють у ФРУ, російська митниця піддає українські вантажі суцільний перевірці, у тому числі вивантаження, перевантаження і завантаження їх назад в транспорт.

«Все це призводить до збільшення термінів простою вагонів та інших транспортних засобів, і, як наслідок, веде до подорожчання або зриву поставок товарів, псування продукції, підриває позиції українських товаровиробників на ринку РФ. При цьому російський ринок для багатьох українських підприємств є критично важливим», ‒ зазначили у Федерації.

Також експерти ФРУ повідомили, що втрати України від описаних дій російської сторони можуть досягти, залежно від розвитку подій, до $ 2-2,5 млрд тільки в другому півріччі поточного року.

Як відомо, у понеділок, 12 серпня, видання Українська правда (УП) писало, що Федеральна митна служба РФ з кінця минулого місяця посилила контроль вантажів, що ввозяться більш ніж 40 українськими компаніями. За даними газети, серед цих підприємств виявилися ПАТ Укрнафта й інші підприємства, підконтрольні Дмитру Фірташу.

Зокрема, до переліку «ризикових» імпортерів потрапили ПрАТ Кримський титан (АРК), Вільногірський ГЗК, ТОВ Синтез ресурс (дистрибютор Вільногірського ГЗК), ПАТ Кримський содовий завод (КСЗ, Красноперекопськ, АРК), ПрАТ Сєвєродонецьке об'єднання Азот (Луганська обл.) , ПАТ Сумихімпром, ТОВ НВП Зоря (Рубіжне Луганської обл.), ТОВ Хімічна компанія бензол (постачальник продукції Зорі).

УП повідомляло, що до списку також потрапили великі вагонобудівні підприємства: Дніпровагонмаш (Дніпропетровська обл., Власник ‒ група ТАС), підприємства групи Азовмаш (Донецька обл., Видання пов'язує їх з нині покійним Олександром Савчуком), Стахановський вагонзавод (Луганська обл., Входить до групи Фінанси та Кредит Костянтина Жеваго), а також виробник вагонного литва Кременчуцький сталеливарний завод (Полтавська обл.).

Крім того, російських митників зацікавила продукція провідного підприємства енергомашинобудування ВАТ Турбоатом (75% належить державі). Також в списку опинилися кілька підприємств агропромислової галузі: кондитерське ПО КОНТІ (основний бенефіціар ‒ Борис Колесніков), сировари Агропродекспорт і КОМО-експорт, а також держпідприємство Артемсіль.

Видання стверджує, що українські підприємства були внесені до групи ризикових ще 12 липня 2013, а складності з оформленням імпорту товарів почалися в них приблизно з 24-25 липня. Вантажі згаданих українських компаній будуть піддавати ретельному огляду, що ускладнить імпортно-експортну діяльність. Така підвищена увага ФМС Росії пояснює виявленими проблемами при оформленні декларацій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: економіка
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А якунович казав що відновить дружні стосунки з росією.
Гнав порожняк?
Відповісти
Це продовження газовой війни.
Росія опустить укр ніже плінтуса.
Це факт. Чим більше укр буде дертися в Европцію тим краще опції від Путіна.
Хай свідомі поставлять ще півсотні монументів Бандері(чим більше-тим краще) може нарешті русський мір злякається.
Відповісти
це намьок на те шоб укр не вступала в зону выльноъ торг з эвропою. хоча вона це не думаэ робити просто пиль народу украъни пукають. бо основні підприємства в руках нардкпів а ринок збуту де ця продукція конкурентно спроможна це росія. яник і його комада тільки ціну собі набивають мовлячи шо планують курс на європу. якби хотіли то вже давно ураїна була в європі!!!!
Відповісти
Ну, нарешті, настав час, коли Україна може повністю повернутися заднім місцем до Московії. Тепер всі зрозуміли хто такі "російські брати"?
Відповісти
а чому ніхто не звертає увагу на те що москалі попереджали україську владу, щоб не грались з законами про утилізацію! правильно москалі зробили!!! нехай тримають доки українці не скасують закон про утилізаційні збори!!!!
Відповісти