На Волині євреї з-за кордону вшанували пам'ять предків. ВІДЕО

На Волині євреї з-за кордону вшанували пам'ять предків. ВІДЕО
У місті Рожище відбулися пам'ятні заходи, під час яких вшанували пам'ять євреїв ,які тут загинули в роки Другої Світової війни.

До початку війни на території Рожища діяла єврейська громада. Вона нараховувала до 6 тисяч людей. Майже 4 тисячі з них фашисти розстріляли 1942 року, - йдеться в сюжеті ВОДТРК.

Про ті сумнозвісні події нагадує єврейське кладовище і стіна пам’яті. Допомогли облаштувати це пам’ятне місце нащадки тих євреїв, яким вдалося вижити у сумне лихоліття. Проживають вони нині і в Ізраїлі. Прибули на Волинь, аби відвідати захоронення прадідів.



Голова ізраїльської організації євреїв-вихідців з Рожища Аарон Готліб наголосив, що створення стіни пам’яті є нагадуванням і застереженням для майбутніх поколінь — аби, не доведи Господи, катастрофа не повторилась.

Зустрівся з гостями Рожищенський міський голова Афган Алієв і його попередник Богдан Ксенджук. Вони наголосили: нині в дружбі, злагоді у Рожищі проживають представники різних національностей.

Піклуватися про захоронення планують і надалі. Разом з міським головою євреї-вихідці з Рожища домовилися про напрацювання спільної програми, відповідно до якої здійснюватиметься догляд за єврейськими захороненнями і підтримуватиметься зв’язок з місцевими євреями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
жиди а не євреї. ви що, кацапи?
Відповісти
Останні новини
На Волині євреї з-за кордону вшанували пам'ять предків. ВІДЕО
15 серпень, 2013, 08:21