Генпрокурор Пшонка подарував монастирю на Волині 800-кілограмовий дзвін

Генпрокурор Пшонка подарував монастирю на Волині 800-кілограмовий дзвін
У Зимненському жіночому монастирі відбулася історична подія.

На зміну чотирьохсотлітньому дзвону в монастир прибув подарунок від родини Генерального прокурора України Віктора Пшонки – 800-кілограмовий кампан, - пише Місто Вечірнє.

Попередника обителі презентував князь Олександр Чарторийський у 1556 році. 720-кілограмовий дзвін мав надпис «Си звон дал уробити Олександро Чарторіскі до Зимна».

Новий дзвін створювати свою унікальну історію почав з першого дня прибуття у Зимне, адже до його встановлення на дзвіниці доклав рук головний дзвонар України Павло Лашкевич з Києво-Печерської лаври.

Він керував будівельним інститутом у столиці, іноді ходив у церкву. Кардинальні зміни сталися в одну мить. Він вийшов із храму після богослужіння, погляд затримався на понищеному часом Успенському соборі, де за мить задзвонили дзвони.

Через кілька днів його вчинку дивувалися усі знайомі – Лашкевич звільнився з керівної посади і став послушником Києво-Печерської лаври, аби тільки навчитися дзвонарної справи. Він кілька разів на день підіймався на лаврську дзвіницю, аби впродовж року тільки тиснути на педаль, яка змушувала звучати один дзвін. Аж у великодню ніч набрався хоробрості та попросив довірити йому керувати благовістом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А то нє!!! Треба ж якось Кучми дружини сестру(настоятельку монастиря) втішити! Як без того? Пару кукурузерів, мерсюків та і звона також тра!
Відповісти
До речі, до того монастиря минулого року Віктор Медведчук та Оксана Марченко на відпочинок привозили своє чадо... А коли забирали дитину, то влаштували концерт на якому виступали зірки Х-фактору... Але найболючіше те, що як може генпрокурор дарувати такі подарунки??? Звідкілля кошти???
Відповісти
А генпрокурор Украины -не хочет рассказать о украденном предприятии Агрохим кйбышевского района запоржской области-где его подчененные совместно с администрацией и мвд украли у 120 акционеров-. 300 га земли .2га спомещениями. 140 едениц техники.и здают сейчас все это добро в арендуи получают денежки в карман.пшонке 5 заявлений акционеры направляли-пусть скажит что он с этого имеет.приезжайте все смотрите на беспредел пшони и власти.сейчас начали разберать помещения.
Відповісти
Как можно поменять историческую ценность на подарок от главы мафиозного клана?
Відповісти
тепер пшонці обізатільно треба титул князя присвоїти
Відповісти
Дзвін від "генерального" має зовсім іначий звін.
Відповісти
А чому Генпрокуратура зволікає з розслідуванням щодо злочинних дій керівництва "Західінкомбанка", який вкрав 340 000 000 гр. у своїх вкладників ??? Може Генпрокурору відломили ???
Відповісти
індульгенцію на відпущення гріхів - для всіх нащадків дарувальника
Відповісти
Останні новини
Генпрокурор Пшонка подарував монастирю на Волині 800-кілограмовий дзвін
15 серпень, 2013, 13:13