Вибираємо вулканізатор: поради власникам СТО*

Вибираємо вулканізатор: поради власникам СТО*
Замовляєте обладнання для шиномонтажу або автомайстерні? В такому випадку вам варто купити вулканізатор. Це обладнання необхідне для ремонту шин після наїзду на цвях, розбите скло, гострий камінь. Щоб ви змогли його підібрати, розберемо, якими характеристиками має володіти подібний пристрій.

Що являє собою вулканізатор


Це невеликий переносний, настільний або ж підлоговий верстат. У робочій зоні у нього розташовані затиски для фіксації гуми, а також один або два нагрівальних елементів. Принцип використання подібного агрегату простий:

1. Розірвану покришку фіксують на вулканізатор так, щоб дірка розташовувалася на нагрівальному елементі.

2. Пошкоджений елемент знежирюють, на нього накладають латку.

3. Гуму розігрівають. Через 10-15 хвилин після початку роботи краю заплатки і пошкодженої покришки розплавляються, а потім утворюють герметичне з'єднання.

4. Після цього працівникові слід дати гумі охолонути. Відразу після цього відремонтовану шину можна надягати на колесо.

Використовувати вулканізатор можна для шин різних автомобілів, включаючи седани, джипи, навіть вантажівки.


На що звернути увагу при купівлі обладнання


Замовляючи вулканізатор, орієнтуйтеся на такі його характеристики:

• Потужність. У моделі з однією нагрівальною поверхнею вона становить 0,4 кВт. У зразків з двома нагрівальними пластинами може доходити до 1 кВт.

• Максимальна робоча температура. Бажано, щоб вона становила 160 градусів Цельсія. Це дозволить працювати з покришками вантажних автомобілів. При цьому мінімальне значення має становити 120 градусів Цельсія. Воно дасть можливість ремонтувати тонкі камери.

• Розмір нагрівальної пластини. Якщо ви збираєтеся використовувати агрегат виключно для легкових автомобілів, зупиніться на зразках діаметром 80 мм. Якщо ж обладнання необхідне для камер вантажівок, слід підібрати вулканізатор з пластиною діаметром в 100 мм.

Особливу увагу при виборі вулканізатора слід звернути на фірму-виробника. Рекомендується віддавати перевагу моделям відомих брендів. Вони не тільки мають краще співвідношення ціни і якості. Такі вироби простіше в обслуговуванні: на них можна дістати необхідні комплектуючі і при першій потребі здати агрегат в сервісний центр для ремонту або налагодження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.