Особливості протизаплідних препаратів*

Особливості протизаплідних препаратів*
Для жінок, які дбають про контрацепцію, кращим варіантом буде купити протизаплідні таблетки. Препарати такого виду відрізняються не тільки широким асортиментом, а й зручністю в застосуванні і високим ступенем ефективності.

Базові правила прийому і підбору протизаплідних засобів


В процесі вибору препаратів для контрацепції необхідно в першу чергу враховувати особливості жіночого організму. Засіб, який підходить одній жінці, для іншої може бути неефективним. З цієї причини краще довірити підбір протизаплідних таблеток гінеколога.

Перед призначенням препаратів від небажаної вагітності враховуються такі чинники:

• вік;

• особливості протікання менструального циклу;

• активність статевого життя;

• досвід дітонародження;

• кількість вагітностей або фактів їх переривання;

• наявність захворювань органів малого таза.

Застосування протизаплідних засобів повинно супроводжуватися точним дотриманням систематичності прийому і призначеного дозування. Краще не допускати поєднання з іншими медикаментами, щоб не знизити дієвість препарату. Також варто враховувати, що таблетки не захищають від інфекцій, що передаються статевим шляхом. При відсутності постійного партнера необхідно подбати про інші методи захисту.

Які види протизаплідних засобів користуються популярністю у жінок


Найчастіше гінекологи підбирають для своїх пацієнток три групи протизаплідних - комбіновані контрацептиви КОК на основі гормонів, однокомпонентні прогестинові препарати (міні-пілі), і негормональні - сперміциди. Кожна з них має власні показаннями і специфікою застосування.


КОК призначаються жінкам у віці до 35 років, до того ж до основної функції дозволяють поліпшити стан шкіри, відновити регулярність менструального циклу і гормональний фон. Міні-пілі підходять для застосування годуючим матерям і особам, які мають захворювання серцево-судинної системи, завдяки мінімальній кількості побічних явищ. Сперміциди - оптимальний варіант при нерегулярності статевого життя. Їх можна використовувати за 10 хвилин до інтимної близькості.

Беручи протизаплідні препарати, слід враховувати, що після закінчення їх прийому може знадобитися невелика кількість часу для відновлення фертильності. Краще, щоб вибір методів контрацепції був узгоджений з лікарем.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.