Масовий рекрутинг персоналу для вашої компанії*

Масовий рекрутинг персоналу для вашої компанії*

Масовий рекрутинг персоналу


Масовий підбір персоналу — це наймання великої кількості співробітників на однотипні вакансії, які потрібно закрити якомога швидше. Завдання при налаштуванні масового підбору — зробити так, щоб до вас на початковому етапі прийшло якомога більше потенційних кандидатів. Діяти потрібно за принципом відсіву на кожному етапі. З іншого боку, ейчар має розуміти, що на кожному етапі кандидати також відсікають роботодавця.

Етапи масового підбору


1. Оголошення. Створюємо привабливе оголошення і розміщуємо у всіх точках контакту з кандидатами. Потрібно написати про вакансію так, щоб вона потрапила в інтереси цільової аудиторії, зробити оголошення візуально привабливим. Якщо цього етапу оминути, то кампанія з самого початку приречена на невдачу. Ми, до речі, вже писали про типові помилки при складанні вакансії.

2. Обробка відгуків. Для цього рекомендовано скористатися послугами кол-центру. У масовому підборі навіть команда з декількох ейчаров може не впоратися з задачею, бо кількість відгуків буде великою. Нерентабельно використовувати дорогу роботу кваліфікованих ейчарів, краще найняти працівників кол-центру.

3. Запрошення на співбесіду. Наступний крок — зробити так, щоб шукачі дійшли до співбесіди. Для цього потрібно правильно побудувати комунікацію, підключити digital-інструменти. По-перше, нагадати про час і місце зустрічі. По-друге, відправити чітку схему проходу і проїзду до місця співбесіди.

У листі-запрошенні також направляйте інформацію про компанію. Не думайте, що кандидат запам'ятає вашу пропозицію, адже він щодня читає десятки вакансій.

4. Співбесіда. При масовому підборі нерентабельно витрачати час на індивідуальні співбесіди, так що запрошуйте відразу кілька кандидатів. Важливо правильно організувати простір і розклад. Хороший спосіб — проводити такі співбесіди в певні дні тижня, щоб ейчари розуміли: сьогодні вони зайняті бесідами з кандидатами.
Оптимальний варіант — проводити по три співбесіди в день, на кожне з яких приходять 10-15 осіб. Звичайно, такий графік підходить тільки для досвідчених працівників по рекрутингу, новачкам потрібен не настільки щільний графік.

5. Прийняття рішення. Якщо перші чотири кроки виконані вірно, на даному етапі ви вже маєте потенційних працівників на відкриті посади. Тож саме час переходити до етапу навчання та стажування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.