Чемпіонат богатирів у Рівному. ФОТО

Чемпіонат богатирів у Рівному. ФОТО
У Рівному майже 40 чоловіків взяли участь в турнірі богатирів.

Захід приурочили до 730-річниці міста, - пише Gazeta.ua.

"Цей чемпіонат - для любителів, які прийшли сюди спробувати свої сили. Деякі з них змагаються не вперше, але ще не виступають професійно. За вагою усіх атлетів поділили на три категорії за вагою – до 95 кілограмів, до 110 та найважчих – 110+. Усього учасники мають виконати п'ять різних вправ", - каже головний суддя змагань, почесний президент Федерації стронгмену України Василь Вірастюк.

Змагання розпочинаються опівдні. Щоб розмістити усіх глядачів, майданчик облаштували просто неба – на парковці місцевого торгово-розважального центру. Для жінок та дітей поставили кілька лавок, решта перехожих стали навколо.

Рятувальники навіть видерлися на капот свого пожежного автомобіля, щоб краще бачити. Перед стартом усі 38 учасників зважуються і роблять розминку.

На чемпіонат до Рівного приїхало також двоє іноземців – росіянин Микита Орлов та молдаванин Сергій Мерзенко. Для початку асистенти викочують на доріжку 360-кілограмові покришки від вантажівки. Спортсмени мають підняти й перевернути їх силою своїх рук кілька разів. Для першої пари учасників шини виявилися настільки важкими, що вони здалися й пішли, уже не пробуючи їх підняти – побоялися скалічитися.

"Результати - по нулям", - розчаровано оголошує ведучий-атлет Сергій Конюшок і запрошує на доріжку наступний тандем. Чоловіки кричать, напружуючи м'язи, але перевернути покришки 5-6 разів вдається не кожному.

Окрім кантування шин, чоловіків змушують підіймати та переносити важкі предмети. У вправі "супер-йок" атлет має 20 метрів пронести на своїх плечах коромисло вагою 320 кілограмів. Навантаження для найтяжчих спортсменів збільшують до 360 кг.

Для "прогулянки фермера" асистенти завантажують залізяччям дві великі валізи. Кожна з них важить по 110-130 кг. Обидві валізи треба якнайшвидше пронести 40 метрів. Ведучий просить глядачів забрати дітей подалі від доріжок – щоб багатирські снаряди по інерції ненароком не полетіли у натовп. Після кожної вправи атлети мають кілька хвилин, щоб відпочити перед новим завданням. Однак напруга та травми даються взнаки.

"Саня-яяя, давай! Не підводь місто", - волають глядачі, які вболівають за атлета з Рівного, який пробує підняти 260-кілограмову штангу. У нього перебинтована долоня – боляче здер шкіру у попередньому завданні. Його суперники вижимають штангу по кілька разів. Переможців змагань визначали окремо у кожній категорії. Серед чоловіків вагою до 95 кілограмів атлет зі Львова поборов спортсмена з Москви.

"Я знав, що будуть сильні суперники і готувався. Але виграти було нелегко. Мій брат Орест сьогодні теж змагався, тільки у категорії найважчих атлетів – узяв там третє місце", – радіє перемозі 17-річний галичанин Олег Пилип'як.

"Це спорт – ніяких образ. Кожен зробив те, що зміг. Мій тренер також задоволений. У пауерліфтингу я з 13 років, а стронгменом займаюся всього півтора роки. Буду просто тренуватися краще. А друге місце відсвяткую уже вдома зі своєю дівчиною, вона у мене теж спортсменка. В Україні мені подобається. Місцеве козацтво мені навіть книгу подарувало про історію українських лицарів та їхні подвиги", - обнімає суперника 26-річний росіянин Микита Орлов, який виборов друге місце.

"Москвич мене здивував, боровся гарно", - підтверджує Василь Вірастюк. Перші місця також дісталися львів'янину Павлу Краснову (вага до 110 кг) та Павлу Костенюку з Чернівців (категорія 110+).


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чемпіонат богатирів у Рівному. ФОТО
20 серпень, 2013, 12:29
Як зміниться Луцьк
20 серпень, 2013, 11:40