Якою повинна бути ідеальна суміш для малюка*

 Якою повинна бути ідеальна суміш для малюка*
Якщо дитина знаходиться на штучному вигодовуванні, вибір якісної суміші — першочергово важливе завдання. Вітамінно-мінеральний склад сумішей сформований так, щоб покрити добову норму надходження цих сполук. З прикорму вітаміни та мінерали засвоюються гірше, ніж з грудного молока, тому в сумішах їх міститься, як правило, на 15-20% більше норми. Наприклад є гарна суміш — https://biby.com.ua/g94928432-detskie-smesi-friso.

Оптимальний склад


Суха молочна суміш повинна містити наступні компоненти:
• білок — рекомендується не більше 12-15 грам на літр суміші, сироваткових білків повинно бути більше, ніж казеїну;

• рослинні олії (соєва, кукурудзяна або соняшникова — джерела жирних кислот і жиророзчинних вітамінів);

• молочний жир — забезпечує організм насиченими жирами, «корисним» холестерином, фосфоліпідами й іншими речовинами, необхідних для роботи клітин і розвитку мозку;

• поліненасичені жирні кислоти (докозагексаєнова, арахідонова, лінолева омега-6 і ліноленова омега-3), при нестачі цих компонентів відбувається уповільнення загального розвитку і зниження імунітету;

• пробіотики (біфідо- і лактобактерії) — забезпечують здорову мікрофлору кишківника, беруть участь в обміні кальцію, зміцненні місцевого і загального імунітету;

• пребіотики (галактоолігосахариди, фруктоолігосахаріди, олігосахариди — є живильним середовищем для корисних бактерій кишківника).

Якісні та корисні дитячі суміші можуть містити холін (виводить шкідливі сполуки, допомагає в обміні жирів і росту м'язів), триптофан (сприяє хорошому сну та апетиту), нуклеотиди (допомагають засвоювати залізо, сприяють зростанню здорової мікрофлори), таурин (покращує зір).

Як зберігати дитячі суміші?
Якщо суміш продається в банці, зберігати її можна в оригінальному пакуванні. Суміш, упаковану в пакети або картонні коробки, слід пересипати в герметичну місткість зі скла або харчового пластику. Сухі суміші зберігають у темній провітрюваній шафі при температурі 12-24 ° С.

Після відкриття продукт можна використовувати рівно стільки днів, скільки вказано на пакуванні. Розведена дитяча суміш зберігається в холодильнику не більше як добу, а при кімнатній температурі — не більше трьох годин.

Як зрозуміти, що суха молочна суміш не підходить малюкові?
Якщо у дитини з'явилися кольки, метеоризм, закрепи, діарея або висипання на шкірі, потрібно звернутися до педіатра з проханням підібрати іншу суміш. Новий продукт потрібно поступово вводити в харчування дитини протягом тижня. Якщо використовуєте дві різні суміші, розводьте їх в різних пляшечках.

Які суміші кращі?
Експерти радять вибирати сухі молочні суміші відомих брендів, таких як FRISO, через те, що вони дорожать своєю репутацією, а їх продукція відповідає чинним міжнародним стандартам.

Де слід купувати сухі молочні суміші та на що звернути увагу?
Педіатри радять купувати дитячі суміші в аптеці чи на спеціалізованому сайті, в крайньому разі — в дитячому магазині. У звичайних продуктових магазинах і супермаркетах купувати їх не варто.

Не варто купувати суміш в пошкодженій або пом'ятій банці — деформація може вказувати на порушення умов зберігання і транспортування продукту. Перед покупкою обов'язково слід перевірити термін придатності суміші.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.