У Луцьку хочуть дітей-інвалідів у візках пересадити за парти

У Луцьку хочуть дітей-інвалідів у візках пересадити за парти
У одній із загальноосвітніх шкіл Луцька хочуть облаштувати потрібні умови для навчання дітей-інвалідів на візках - перший заступник міського голови Святослав Кравчук радить освітянам перейняти досвід у спеціалізованої приватної школи «Скарбниця мудрості», яка спеціалізується на таких дітях.

Про це йшлося 15 лютого під час засідання комітету із забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктур міста.

«Ми дітей-візочників поховали по хатах, а їх треба витягнути на вулицю. Для того, щоби їх витягнути на вулицю, вони повинні бути в навчальному закладі. А для того, щоб вони там були - треба створити відповідні умови», - висловлює свою думку Святослав Кравчук.

На попередніх засіданнях комітету в протоколі було записано, щоби представники міського управління освіти вивчили умови приватної школи «Скарбничка мудрості» для того, щоб можна було їх перенести на одну із загальноосвітніх шкіл Луцька.

За словами головного освітянина міста Олега Гребенюка, управління освіти має укласти договір із благодійним фондом «Переображення». Але конкретна співпраця з цього питання не проводилася. Всього у Луцькому навчально-реабілітаційного центрі навчається приблизно двадцять діток на візках.

«Ви всі педагоги, вибачте мене, ви зациклені. Ви хочете дитину запхнути в якийсь особливий навчальний реабілітаційний центр, а не пустити її в школу, де би вона вчилась з нормальними дітьми», - нарікає Кравчук.

Потому Олег Гребенюк перерахував школи, які мають спеціальні класи для дітей із вадами слуху та зору. Також він зазначив, що новий корпус школи №26 облаштований пандусом, відтак на базі цієї школи можна продумувати навчання такої категорії дітей.

«Куди дитина там потрапить? У вестибюль школи? В туалет вона попаде? З туалету вийде? Не вийде, в спортивний зал не попаде, в актовий зал не попаде, по вузьких коридорах не зможе пресуватися. Не впирайтеся в пандус - це саме просте, що можна в школі зробити. Головне - внутрішнє облаштування цієї школи», - наголосив заступник міського голови.

Також під час засідання йшла мова про те, аби в процесі будівництва школи №27 врахували відповідні вимоги щодо умов перебування в ній дітей-інвалідів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку хочуть дітей-інвалідів у візках пересадити за парти
15 лютий, 2012, 14:09